• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

“Vreselijk nieuws was wat ik nodig had”

 “Het komt erop neer Margareth, dat we geen plek meer voor je hebben in het team.”

Daar zat ik dus tussen lessen door, slecht nieuws te ontvangen en te beseffen hoe vreselijk ik het eigenlijk vond.
 

Werken met een tijdelijk contract brengt het risico van slecht nieuws automatisch met zich mee. Wat de redenen ook mogen zijn, ontslagen worden of jouw contract niet verlengd krijgen is gewoon niet leuk. De kunst is om het niet al te persoonlijk te interpreteren, maar tja… dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zulke situaties zijn een soort reality-check voor jouw zelfvertrouwen en in mijn geval ook een pas op de plaats om te kijken waar ik nu ben en waar ik naartoe wil.
 

  • Heb ik goed gepresteerd?
  • Was ik van toegevoegde waarde?
  • Wat ga ik nu doen? Nog belangrijker: Wat WIL ik nu gaan doen?
     

Einde en nieuw begin

Als de kansrijke slashie’ die ik ben, gedreven en ondernemend, zit ik ook net als ieder ander soms in situaties waarin ik me onmachtig voel. Een natuurlijk gevoel op het moment dat er iets speelt, maar één die slechts tijdelijk aanwezig mag zijn. Door mijn levenslessen en zelfkennis weet ik dat het gevoel van onmacht het zicht op kansen en mogelijkheden kan vertroebelen. Eén ding mag duidelijk zijn; ik ben geen slachtoffer van mijn situatie. Met alle respect zie ik ‘slachtoffer zijn’ als een keuze en een ‘state of mind’. Iedereen heeft en maakt een keuze, ik ook.

Elk begin kent een einde en elk einde een nieuw begin, het ligt aan je focus!

Voorzichtig

Mijn focus is daar waar mijn passie mij naartoe leidt. Dus na wat ik een ‘rouw-week’ noem, ontdekte ik dat dit vreselijk nieuws precies was wat ik nodig had. Ja, echt waar. Want naast het docentschap ben ik ook een gepassioneerde en actieve entrepreneur die graag mooie projecten ontdekt, opzet en leidt. Dus in de afgelopen maanden was ik al bezig met mijn startup; namelijk het relaunchen van mijn onderneming als Life & Business Coach. Ik was echter voorzichtig en vanuit mijn comfortzone aan het handelen. Ik had vooruitzicht op een maandelijks stabiel inkomen en voelde geen noodzaak om mijn ondernemingstempo te verhogen. Totdat dit gebeurde.

Keuzes

In een korte periode na dit vreselijke nieuws, want straks afscheid nemen vind ik echt ontstellend, heb ik wel ontzettend veel mooie dingen gedaan. Ik heb mijn businessconcept gefinetuned, geweldige contacten gelegd en mijn prachtige nieuwe website gelanceerd. Mijn businessevent is over een paar weken een feit. Dus ik heb een keuze gemaakt om van ‘lemons’ een heerlijke lemonade te maken en ik zeg: Proost!

Herkenbaar

Als jij in een soortgelijke situatie zit en opnieuw op een kruispunt in jouw leven staat, weet dan dat je altijd een keus hebt. Tegenslagen en teleurstellingen bepalen niet jouw identiteit; die wordt bepaald door de manier waarop je met de situatie omgaat. Je bent meer dan de som der delen en jij bent de enige die jezelf op juiste waarde kan schatten. Neem persoonlijk leiderschap!

Wil je mijn avontuur volgen? Volg mijn website en like mijn bedrijfspagina op Facebook.