• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Vrouwen en foute mannen

Er is onlangs onderzoek gedaan naar het mysterie van de aantrekkingskracht, die ‘foute’ mannen op vrouwen hebben. Naar mijn idee is dit een universeel fenomeen waar diverse theorieën op los zijn gelaten. Desondanks is het een trend dat telkens weer boven komt drijven. Een trend die je kan doortrekken naar een succesfactor, die je heel breed kan toepassen en dus ook op ondernemen en op het nastreven van je ambitie. Wat kan deze tactiek je opleveren?
 
Fout is goud
Uit Duits onderzoek blijkt dat je door narcistische trekjes tentoon te spreiden, je meer kans hebt om vrouwen te scoren. Of het andersom ook zo werkt is mij de vraag, maar ik kan me er wel wat bij voorstellen. In het onderzoek mochten vrouwen mannen beoordelen op aantrekkingskracht en narcisten scoorden hoger dan types die wat minder vol van zichzelf waren. Onderzoeksauteur Michael Dufner concludeerde dat narcistische mannen extroverter zijn en sociaal brutaler in hun interacties met vrouwen. Ze stralen zelfverzekerdheid uit. Dit is ook een heel belangrijke eigenschap in de zakenwereld of in je contact met klanten. Ga maar voor jezelf na hoe het op jou overkomt.

Hoe gaat een succesvolle vrouw om met houding en gedrag? Klik hier om erachter te komen!

Hartendief
Het veroveren van een hart heeft te maken met houding en gedrag. Als deskundige op het gebied van Recruitment heb ik dat aan den lijve ondervonden. Ik heb ook de filosofie dat het EQ een betere indicatie geeft om te voorspellen of een kandidaat succesvol zal zijn in een functie. Naast specialistische kennis is een harmonieuze instelling van essentieel belang. Narcisme is een overdreven woord, maar een charismatische houding nodigt wel uit tot interesse. Als je dan ook nog eens weet hoe je harten moet veroveren van je klanten, dan ben je bijna altijd succesvol.

Praktijkverhaal over hoe Rob dit succesvol heeft toegepast.

Actie
In een wereld die steeds sneller gaat worden zijn er kansen op het gebied van sociale interactie. Je maakt verschil door nog het accent te liggen op het relationele aspect. Dit kan Aad Ouborg, bedenker van het huishoudelijke merk Princess, onderschrijven. En als het om omgang met mensen gaat is het belangrijk dat je de harten steelt van mensen. Wees zelfverzekerdheid en charismatisch, misschien zelfs narcistisch en sociaal brutaal. Het draait allemaal om houding en gedrag…

Hoe werkt houding en gedrag in Suriname?