• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Waarom deelnemen aan een internationale zakenbeurs?

Feature Image

Van 2 t/m 5 november 2023 zal Internationaal Ambitieus met een handelsdelegatie uit Aruba, België, Bonaire, Curaçao, Nederland en Sint Maarten deelnemen aan de zesde editie van de United Caribbean Business Fair in Suriname

Het moment nadert dat de eerste vaten olie uit de Surinaamse zeebodem wordt gepompt. Daarnaast is de transitie van fossiele- naar groene energie van groot belang. Welke 5 voordelen zijn er voor bedrijven om deel te nemen aan een beurs?

1. Toegang tot nieuwe markten: Een zakenbeurs trekt vaak een breed publiek aan exposanten en bezoekers uit verschillende landen en industrieën. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid om in contact te komen met potentiële klanten, partners en distributeurs uit nieuwe markten. Het kan de ideale gelegenheid zijn om uw producten of diensten te presenteren aan een internationaal publiek en nieuwe zakelijke contacten te leggen.

2. Netwerkmogelijkheden: Een zakenbeurs brengt professionals, experts en vertegenwoordigers van verschillende bedrijven en sectoren samen. Vanuit Internationaal Ambitieus brengen wij bedrijven door middel van matchmaking met elkaar in contact op basis van hun behoeften. Dit zorgt voor waardevolle zakelijke netwerken en op voorhand is het onderwerp van het gesprek duidelijk.

3. Zichtbaarheid en merkbekendheid: Beurzen bieden een platform om uw bedrijf, producten en merk te presenteren aan een groot en gericht publiek. Het stelt u in staat om uw zichtbaarheid te vergroten en de merkbekendheid te verbeteren, vooral als u deelneemt aan een beurs die relevant is voor uw branche. Door uw aanwezigheid op een beurs kunt u uw imago versterken en potentiële klanten vertrouwen geven in uw bedrijf.

4. Concurrentieanalyse: Een internationale zakenbeurs biedt de mogelijkheid om concurrenten te observeren en inzicht te krijgen in hun producten, diensten, marketingstrategieën en positionering. Het stelt u in staat om uw eigen concurrentievoordeel te identificeren en mogelijkheden te ontdekken om uw bedrijf te differentiëren en uw marktpositie te versterken.

5. Kennis en innovatie: Zakenbeurzen zijn vaak vergezeld van conferenties, seminars en presentaties waar experts uit de branche kennis en inzichten delen. Door deel te nemen aan deze educatieve sessies kunt u op de hoogte blijven van de nieuwste trends, technologieën en ontwikkelingen in uw sector. Dit kan waardevolle kennis en inspiratie bieden om uw bedrijf te innoveren en voorop te blijven lopen in een competitieve markt.

BONUS: Subsidiemogelijkheden RVO
MKB-ondernemingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk, die een eigen product of dienst hebben, kunnen gebruikmaken van de subsidies van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland(RVO). In vele gevallen kunt u een ervaren exportcoach inhuren, deelnemen aan een buitenlandse handelsmissie of uw bedrijf promoten op een internationale beurs. Een groot deel van deze kosten wordt vergoed middels deze subsidie- en financieringsmogelijkheden.

Kortom, deelnemen aan een internationale zakenbeurs biedt bedrijven tal van voordelen, waaronder toegang tot nieuwe markten, netwerkmogelijkheden, verhoogde zichtbaarheid en merkbekendheid, concurrentieanalyse en kennisvergaring. Het kan een waardevolle investering zijn om uw internationale zakelijke groei te stimuleren en uw bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen.

Meer info
Heeft u interesse om internationaal zaken te doen? Lees dan meer over onze handelsmissies!
Nieuwsbrief Internationaal Ambitieus
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Maandelijkse Nieuwsbrief