• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Waarom diëten niet werken

Bron: StrongFit

In het interview met Narinder Doerga heb je al kennis kunnen maken met zijn bedrijf StrongFit en zijn filosofie over voeding en beweging. Het artikel met het interview is getiteld ‘Afvallen zonder te diëten’ en in dit artikel vertelt Narinder over waarom dieten niet werkt. Let’s go! Als je wilt afvallen dan lijkt de meeste logische oplossing te zijn om te diëten. Dat is namelijk wat ons al jaren verteld wordt. Narinder heeft als voedingsinstructeur zichzelf de vraag gesteld ‘Hoe komt het dat zo weinig mensen succesvol afvallen op de lange termijn?’. Zo kwam hij tot de conclusie dat een dieet niet de juiste oplossing is voor op de lange termijn. Waarom niet eigenlijk?

Het begin
Om dat te kunnen begrijpen moet je beginnen bij de basis van het afvallen. Je valt af door minder energie te consumeren dan dat er verbruikt wordt, bijv. door meer energie te verbruiken dan dat je inneemt door te eten. Weinig eten is geen optie, want je lichaam heeft energie en voedingsstoffen nodig op dagelijkse basis. Als je te weinig binnen krijgt zal je moe en snel geïrriteerd worden. En daar komt ook nog bij dat je je slecht kan concentreren op werk of school.  Dat werkt dus ook niet op de lange termijn. De oplossing is weten wat je doet of iemand hebben die je begeleid.

De grootste reden dat een dieet niet werkt
Afvallen is een mentale strijd. Je moet echt je lichaam respecteren en begrijpen dat het gewicht dat je wilt kwijtraken er niet in 1 of 3 maanden is bijgekomen. Het is dan ook niet reëel om te verwachten dat het er binnen 1 of 3 maanden weer af is. Je valt pas succesvol af als je jouw levensstijl aanpast. Er zijn vier factoren die naar jouw huidige lichaam (resultaat) hebben geleid, namelijk mentaliteit, voeding, beweging en herstel. De meeste diëten richten zich echter alleen op voeding.

Mentaliteit is de key
Het belangrijkste is om je mentaliteit aan te passen. Vier keer per week sporten, elke dag op je voeding letten, voldoende rusten en offers maken vergt veel discipline en doorzettingsvermogen zou je toch zeggen.  Zodra jouw mentaliteit sterk genoeg is zal niks je meer kunnen tegenhouden. Narinder kan je uitleggen hoe je dit kunt doen. Het is namelijk niet moeilijk, mits je de juiste begeleiding hebt.

Gerelateerd: Waarom angst de motor is voor succes