• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Waarom je als ondernemer je gezicht moet tonen

Als ondernemer gaat het om de producten of diensten die je verkoopt. Omdat die zo goed of zo waardevol of zo aantrekkelijk zijn komen klanten naar je toe. Toch? Nou, niet dus. Natuurlijk is het belangrijk dat je kwaliteit levert, maar voor klanten telt dat maar voor 20 procent mee in hun keus om juist met jou te werken en gaat het voor 80 procent om jouw persoonlijkheid.

 

Zelf dacht ik ook lang dat het alleen maar om mijn aanbod ging en dat mijn persoonlijkheid niet belangrijk was. Wel zo veilig ook, want dan kon ik lekker achter de schermen blijven bij het doen van mijn online marketing. Maar zo werkte het dus niet. Natuurlijk kwamen er wel klanten, maar pas toen ik ging experimenteren met video’s op Facebook en met het geven van online workshops – waarbij de mensen die keken of meededen mij ook op bewegend beeld konden zien en konden horen praten, ging het ineens een stuk sneller. Ook voor jou gaat het in je voordeel werken als je je niet verstopt achter je bedrijf, maar laat zien wie er het gezicht van is. En dat kun je op verschillende manieren doen. Ik zal je er drie laten zien.

 

1. Geef een persoonlijk tintje aan je website

Schrijf op je website een persoonlijk verhaal over wie je bent, wat je doet en vooral waarom je doet wat je doet: waarom dat nu echt jouw passie is, waarom jouw hart daar sneller van gaat kloppen. Je kunt dat goed doen op een Over ons- of Over mij-pagina. Jouw websitebezoekers vinden het fijn om jouw verhaal te lezen, daarmee raak je hen. En plaats er dan natuurlijk ook een foto van jezelf bij.

 

2. Maak video’s

Wat je in je video doet, maakt eigenlijk niet eens uit. Mensen vinden het gewoon leuk om jou op bewegend beeld te zien en je op deze manier beter te leren kennen. Video’s zijn daar heel krachtig voor, en je kunt ze met je smartphone heel makkelijk maken: op Facebook zelfs live. Dus of je nu waardevolle tips geeft, vertelt wat jou op dit moment gelukkig maakt of de kijker meeneemt terwijl jij onderweg bent, maakt dus helemaal niet uit. Het gaat om jou.

 

3. Deel je expertise overal

Word jou gevraagd om een lezing of een presentatie te geven? Doen! Ben je online ondernemer en wonen jouw klanten verspreid over het hele land of misschien wel over de hele wereld? Maak gebruik van online manieren om je kennis te verspreiden, zoals het geven van webinars/online workshops. Ik heb daar onlangs zelf voor het eerst mee geëxperimenteerd, en ik kan je zeggen: het is verslavend leuk.