• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Waarom Olcay Gulsen altijd maar strijd voert

Het was op de rode loper tijdens de première van Jandino’s film ‘Bon bini Holland’ waar mede-eigenaar van Internationaal Ambitieus Silvino Seymor kort met Olcay Gulsen sprak. Dat korte gesprek smaakte naar meer, dus probeerde Silvino de afgelopen maanden een afspraak te maken met deze internationale ondernemer. Tot op heden is dat niet gelukt, dus besloot het IA-team een artikel te schrijven over deze topper. Is dit het extra zetje om Silvino bij Olcay aan tafel te krijgen?

Volgens haar ex Edgar Davids is Olcay te vergelijken met een topvoetballer vanwege haar drive, concentratie en discipline om haar doel na te jagen. Hij doelde hiermee op haar ambitie als modeontwerpster en zakenvrouw. Zelf omschrijft Olcay het een stuk daadkrachtiger wanneer ze in interviews zegt dat ze ongrijpbaar is. Vooral in de periode toen ze bij BNN het programma ‘Werk aan de winkel’ presenteerde. Een programma waarin Olcay probeert om kleine winkeliers met problemen uit het slop te krijgen.

Wie is Olcay nou echt?
Ze is het boegbeeld van Supertrash, het kledingmerk voor de moderne kosmopolitische vrouw en modebedrijf van honderd man en zestienhonderd verkooppunten wereldwijd. Toch wilde ze met het programma een andere kant van zichzelf laten zien. Een zakelijke kant waarin ze haar expertise makkelijk kon inzetten om ondernemers te helpen en voor sommigen een verschil kon maken en daarmee wellicht een leven redde.

Talent of hard werken?
Volgens Olcay heeft succes 100% met discipline, doorzettingsvermogen, intuïtie en gevoel te maken. Daarna komt talent aan bod. Zo heeft ze in interviews weleens laten doorschemeren dat ze zeker niet de meest talentvolle persoon in haar vakgebied is, maar wel de meest strijdlustige. ‘Ik kan echt alles laten voor mijn werk’. Daarmee doelt ze op het gegeven dat werken voor velen iets is wat ze moeten, maar dat zij dat niet loslaat.

Focus of rusteloos?
Olcay geeft in interviews vaker aan dat ze impulsief is en in het hier en nu leeft. Sinds ze de verantwoordelijkheid heeft over 100 man, is dat wel veranderd. Wel blijft ze intuïtief werken en kiest ze voor dingen die haar aanspreken, waarbij ze vooral kijkt naar projecten met diepgang. ‘Ik doe waar ik zin in heb’.

Typisch Nederlands?
Olcay ziet zichzelf niet als typische Nederlandse vrouw. Dat komt ook omdat ze in de media soms als Nieuwe Nederlander wordt omschreven. Dat verbaast haar omdat ze geboren en getogen is in Waalwijk. Het schijnt dat ze nu met een boek bezig is, waarbij ze ook heeft teruggekeken naar haar turbulente jeugd. ‘Door terug te kijken weet ik hoe ik verder moet en kan ik bepaalde reacties en emoties plaatsen’.

Actie!
Olcay is internationaal ambitieus en daarmee een perfecte ambassadeur voor dit platform. Wie helpt onze Silvino aan een persoonlijk interview met Olcay?