• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Waarom voldoende slapen zeer belangrijk is bij afslanken

De wereldvermaarde afslankexpert Jonathan Clarke vertelde tijdens een live interview op de Amerikaanse radio over de noodzaak van voldoende slapen in relatie tot afslanken. Volgens Clarke hebben diverse wetenschappelijke onderzoeken onomstotelijk het verband gelegd tussen een grotere kans om dikker te worden en onvoldoende gezonde slaapuren.

“Als er sprake is van chronisch slaaptekort, kan dat een zeer negatief effect hebben op het metabolisme. Onder meer de hormoonhuishouding wordt negatief beïnvloed. De aanmaak van het hormoon Leptine is minder. En juist dit hormoon zorgt ervoor dat je na het eten een signaal krijgt dat je vol bent. Aan de andere kant is er bij slaapgebrek een grotere hoeveelheid van een ander hormoon, Ghrelin, in het lichaam. Ghrelin geeft het signaal om juist meer te eten”, legt de expert uit.

“Personen die structureel te weinig slapen, eten over het algemeen dus meer en ongezonder in vergelijking met mensen die wel voldoende (gezonde) nachtrust hebben gehad. Ook de aanmaak van andere belangrijke hormonen zoals testosteron wordt negatief beïnvloed en anderzijds gaat je cortisol-spiegel omhoog. Het hormoon cortisol kan dik maken”, aldus Clarke.

De afslankexpert die de afgelopen jaren al duizenden personen succesvol heeft geholpen om snel af te slanken, voegt eraan toe dat ook voldoende beweging en het juiste eetpatroon essentieel zijn.

“Voldoende beweging, bijvoorbeeld veel lopen/wandelen, maar ook krachtsport voor mannen en vrouwen wil ik sterk aanraden”, stelt de deskundige. Clarke heeft recentelijk in samenwerking met Duitse experts de belangrijkste adviezen om te vermageren prijsgegeven.

De 4 belangrijkste adviezen om snel en gezond af te slanken zijn als volgt.

1. Zorg voor meer beweging. Probeer dagelijks zoveel mogelijk te wandelen/lopen, tuinieren, dansen, sporten of aan seks te doen. Ook 2 tot 3 keer per week krachtsport wordt aanbevolen omdat volgens Clarke spieropbouw bijzonder gunstig is voor de vetstofwisseling.

2. Eet bij voorkeur alleen verse producten zonder toevoegingen. Gegrilde of gestoomde magere kip en vis, gekookte ei, rauwkost, veel groene bladgroenten, magere ongesuikerde yoghurt of kwark, vers fruit (in zeer beperkte mate) en grof volkorenbrood (in zeer beperkte mate) zijn ideaal.

3. Zorg voor voldoende slaap, ontspanning en minder stress. Probeer minimaal 7 tot 8 uren per etmaal volledig in het donker en zonder een mobiele telefoon nabij het bed te slapen.

4. Stop met het drinken van alle gesuikerde frisdranken, melk en/of vruchtensappen. Drink bij voorkeur water of thee zonder suiker / melk.