• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Waarom wordt de afspraak steeds afgezegd?

Tegenwoordig is iedereen druk. Je belt je beste vriend en vraagt hoe het gaat en je krijgt te horen ‘ja ik ben zo druk joh!’. Misschien heeft iedereen het ook druk hoor, maar het blijft altijd een kwestie van prioriteiten stellen. Verwachtingsmanagement speelt ook een rol bij afspraken maken. Als er afspraak met mij werd afgezegd kwam ik tot de conclusie dat men een andere verwachting had bij de afspraak. Op het moment van het maken van de afspraak was het prima om de afspraak in te plannen, maar als de datum aanbreekt is er een andere afspraak tussengekomen en vroeg men mij ‘waarom hadden we ook al weer afgesproken?’. Netjes is anders, maar in de praktijk kan je jezelf er maar beter tegen wapenen. Welke stappen kan je zelf nemen om te voorkomen dat jou afspraak wordt afgezegd.

Afspraken afzeggen
Als jij met iemand hebt afgesproken en diegene komt zijn of haar afspraak niet na, dan kan je gerust stellen dat jij niet tot de prioriteit van die personen hoort. Dat kan vervelend zijn waarop jij 2 keuzes kan maken, namelijk het erbij laten of zorgen dat het je niet nog eens overkomt. In het artikel ‘4 tips om ervoor te zorgen dat jouw afspraak niet wordt afgezegd’ bieden we je handvatten waarmee jij jezelf tot prioriteit kan stellen van degene met wie je afspreekt.

Gerelateerd:  4 tips om ervoor te zorgen dat jouw afspraak niet afzegt

“When setting goals, make sure to make them STICK!”
Jezelf ontwikkelen tot prioriteit zodat mensen afspraken met jou niet afzeggen is makkelijker gezegd dan gedaan. Daar moet je doelen voor stellen. Een doel wordt vaak SMART uitgewerkt, maar je kan jezelf ook een manier van werken aanleren om doelen aantrekkelijker te maken voor jezelf. Ruth Sinkeler heeft het over sexy leiderschap en heeft vanuit die module een formule gecreerd, die een verbetering is van de bekende SMART-formule. Zij werkt aan de hand van de STICK-formule, in het Nederlands vertaalt dit zich tot STUIK. Om in deze op te vallen en belangrijk te worden gevonden, moet je mensen verleiden. En dat kan met deze formule.

Gerelateerd: Als je doelen stelt, maak ze dan STUIK

Niveaus van communicatie in relaties
Als je met mensen praat, communiceer je op een van de drie niveaus, namelijk hoog, midden of laag. Dit besef helpt je om je gesprekspartner te prikkelen om naar je te luisteren. Het gekke is dat we als individu allemaal een bepaalde trots hebben en het siert ons als we interessant gevonden worden. Om ervoor te zorgen dat afspraken niet worden afgezegd is communicatie heel belangrijk. De manier waarop de communicatie tussen jou en je potentiële afspraak verloopt, is bepalend voor het wel of niet plaatsvinden van die afspraak. In het artikel ‘wat is het geheim van succesvolle relaties?’ leer je in 2 minuten de kenmerken van de niveaus van communicatie en hoe je ervoor kan zorgen dat je op hoog niveau communiceert.

Gerelateerd: Wat is het geheim van succesvolle relaties?