• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Welke type moet je daten als ondernemer?

Of je nou een leuk persoon tegenkomt op een netwerkborrel of zomaar in de kroeg, als ondernemer moet de persoon met wie je wilt daten stevig in de schoenen staan. Starters zijn geen gemakkelijke partijen om mee te daten, omdat ze lange en onregelmatige uren maken voor het werk. En vele ondernemers falen in de communicatie naar hun partner. Het is niet ondenkbaar dat ze tijdens de date opstaan om een crisis op kantoor op te lossen. En daarnaast zijn ze in de beginfase vaak ook nog eens blut. Je date moet er klaar voor zijn om hiermee om te kunnen gaan. Met welke type zouden ondernemers moeten daten?

De etentjes worden vaak vormgegeven door verhalen waar je als ondernemer mee te maken krijgt. Het wordt normaal dat afspraken op het laatste moment worden gecanceld. Je date zal niet altijd op de eerste plaats komen. Dit vergt veel geduld, luistervaardigheid en een dikke huid. Het is niet makkelijk om te daten met een ondernemer. Dit geldt voor beide partijen. Daarom is het belangrijk dat je als ondernemer op zoek gaat naar een date die met jouw nieuwe levensstijl om kan gaan. Hier zijn 3 tips waar je wat mee kan tijdens je zoektocht.

1. Hij of zij vindt het cool waarmee je bezig bent
Stel je voor dat je designer bent. Als je dan een partner hebt die ook affiniteit of misschien zelfs liefde heeft voor ontwerpen, dan is het makkelijker om een keer een filmavond te skippen. Hij of zal er begrip voor hebben. Twee zielen, een gedachte. Het helpt echt ontzettend als je met iemand gaat die geïnteresseerd is in wat je doet als business. De opstartfase is moeilijk en vergt veel tijd en betekent voor je partner dat die even op de achtergrond wordt geplaatst. Als je partner waardeert wat je doet en ook betrokken is met je droom, dan krijg je onvoorwaardelijke steun. Hij of zij begrijpt waarom je zo druk bent en zal het sneller accepteren.

2. Hij of zij kan het goed vinden met je mede-eigenaren
Het is haast onvermijdelijk dat je mede-eigenaren zullen uitgroeien tot je vrienden die het meest close met je zijn. Je spendeert zoveel tijd met ze, misschien wel meer dan met je familie en je partner bij elkaar opgeteld. Alleen daarom al is het bijna onmogelijk om iemand te daten die het niet kan vinden met je mede-eigenaren. Je kan ze namelijk niet van elkaar scheiden. Het onderscheid tussen werk en privé is ontzettend vaag in de startup fase. De weg die je moet afleggen om uiteindelijk dat einddoel te behalen vormt zo een sterke band met de mensen met wie je die weg aflegt. Het is een bijzonder proces.

3. Hij of zij is 24/7 bereid om te dealen met dat jij het op hem of haar afreageert
Ik zeg niet dat dit goed is, maar als ondernemer leef je voor je bedrijf. Als er dan iets niet gaat zoals je het wil, dan kan je omgeving dat aan je zien. Je bent natuurlijk ook mens en voelt in dat geval de behoefte om je te uiten en het uit je systeem te krijgen. Dat luisterend oor is voor jou belangrijk, maar voor je partner geen vanzelfsprekendheid. Sta daar bij stil en toon hem of haar die waardering. Zonder die support zou je het zwaarder kunnen hebben. Ga voor jezelf maar eens na, ‘wie zou dit allemaal van mij pikken?’. Je kan niet je werknemers uitschelden of bij je klanten ventileren. Het is altijd iemand binnen je vertrouwde omgeving.

Actie
Communicatie is hierbij belangrijk. Elke dag weer opnieuw. Er is geen ruimte voor negativiteit, irritatie of verdriet. Soms heb je niet de tijd of ruimte om weer discussie te voeren. Zorg er daarom voor dat je continue communiceert op hoog niveau. Het is handig om ook het onderstaande gerelateerde artikel te lezen, zodat je weet hoe je op hoog niveau kan communiceren.

Gerelateerd: Wat is het geheim van succesvolle relaties?