• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

10 gewoontes van gelukkige stelletjes

Onlangs liet ik mijn oog vallen op een post waarin er 10 tips werden gegeven voor een succesvolle relatie. Het was een post van Dr. Mark Goulston die actief is als psychiater, internationaal spreker en auteur van bestsellers in Amerika. Ik besloot om deze 10 tips te verwerken in een artikel, zodat jij er ook je voordeel mee kan doen. Tip nummer 5 schijnt het meest waardevolle advies ooit te zijn…

Deze 10 tips zullen je helpen bij het verbeteren van je relatie. Gelukkige stelletjes weten dat de echte relatie begint, wanneer de huwelijksreis voorbij is. Ze weten dat tenzij je de tuin der liefde onderhoudt, de schoonheid ervan zal afsterven…

1. Ga samen tegelijk naar bed
Weet je nog hoe het was in het begin van je relatie? Toen je niet kon wachten op samen naar bed te gaan om de liefde te bedrijven? Gelukkige stelletjes bieden weerstand aan de verleiding om niet tegelijk naar bed te gaan. Ze gaan tegelijk naar bed, ook als een van de twee later op staat om nog dingen te doen terwijl de ander slaapt. En wanneer hun lichamen elkaar raken is er een tinteling, waarbij als een van de twee of beiden niet te moe zijn, er een seksueel enthousiasme ontstaat…

2. Cultiveer gemeenschappelijke interesses
Wanneer de passie de normale gang van zaken wordt, is het normaal om je te realiseren dat je weinig dingen met elkaar gemeen hebt. Echter, zorg dat je het belang van activiteiten die je samen met elkaar kan doen niet vermindert. Als er geen gemeenschappelijke interesses zijn, zorgen gelukkige stelletjes ervoor dat deze worden ontwikkeld. Tegelijkertijd moet je ook interesses van jezelf cultiveren. Dit zorgt ervoor dat je partner je interessanter vindt en voorkomt dat je te afhankelijk lijkt.

3. Loop hand in hand met elkaar of naast elkaar
Gelukkige stelletjes lopen hand in hand met elkaar of naast elkaar in plaats van dat de een achter de ander aan loopt. Ze weten dat het belangrijker is om met elkaar te zijn dan de bezienswaardigheden die ze op hun pad tegenkomen.

4. Denk in vertrouwen en vergeven
Als en wanneer ze een discussie of ruzie hebben en ze deze niet kunnen oplossen, vervallen gelukkige stelletjes in een modus van vertrouwen en vergeven in plaats van wantrouwen en wrok koesteren.

5. Focus je meer op wat je partner goed doet, dan wat je partner fout doet
Als je zoekt naar dingen die je partner verkeerd doet, dan zal je altijd iets vinden. Als je zoekt naar dingen die je partner goed doet, dan zal je ook altijd iets vinden. Het hangt allemaal af van waar je naar zoekt. Gelukkige stelletjes accentueren het positieve.

6. Knuffel elkaar zo snel mogelijk als je elkaar ziet na het werk
Onze huid heeft een geheugen van een ‘goede aanraking’ (geliefd), ‘slechte aanraking’ (mishandeld) en ‘geen aanraking’ (genegeerd). Koppels die gedag zeggen met een omhelzing hebben de ‘goede aanraking’ in hun huid zitten, waarmee je jouw spirit kan inenten tegen anonimiteit in de wereld.
 

7. Zeg ‘ik hou van je’ en ‘fijne dag vandaag’ elke ochtend
Dit is een geweldige manier om geduld en tolerantie te verkrijgen omdat beide partners een dag tegemoet gaan met files, lange wachtrijen en irritaties jegens anderen.

8. Zeg ‘welterusten’ elke avond, ongeacht hoe jij je voelt
Dit geeft bij je partner aan dat hoe boos je ook bent op hem of haar, je nog steeds in de relatie wilt zijn. Het zegt dat wat jij met je partner hebt, groter is dan welk klein incident ook.

9. Doe een ‘check van het weer’ gedurende de dag
Bel je partner thuis of op het werk om te zien hoe hun dag dusver verloopt. Dit is een geweldige manier om verwachtingen aan te passen, zodat je meer op één lijn met elkaar zit wanneer je thuis komt van het werk. Als je partner bijvoorbeeld een baaldag heeft, dan is het onredelijk van jou om te verwachten dat hij of zij enthousiast is over iets goeds dat jou is overkomen.

10. Wees trots om gezien te worden met je partner
Gelukkige stelletjes vinden het leuk om samen gezien te worden en zijn vaak in een verliefde stemming, zoals hand in hand lopen. Ze zijn zich niet aan het uitsloven, maar gewoon aan het uitstralen dat ze bij elkaar horen.

Actie!
Gelukkige stelletjes hebben meer verschillende gewoontes dan ongelukkige koppels. Een gewoonte is een discreet gedrag dat je automatisch vertoont en weinig moeite kent om te onderhouden. Het vergt 21 dagen dagelijkse herhaling van nieuw gedrag voordat het een gewoonte wordt. Dus kies een van de bovenste 10 en ga ermee aan de slag. Ga je in de fout? Geen probleem. Bied je excuses aan, vraag vergiffenis en probeer het opnieuw. Luister, toon interesse, wees gefascineerd en wees lief.

Meer hierover weten? Kom dan 8 december naar ‘Speaker’s Night: het geheim van succesvolle relaties’.