• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Rigini Robert: ‘Surinaamse bedrijven begeleiden die zaken willen doen met Aruba’

Feature Image

Van 2 tot en met 5 november 2023 organiseert Internationaal Ambitieus de vierde handelsmissie naar Suriname voor bedrijven uit Aruba, Bonaire, België, Curaçao en Nederland. Eén van de personen die zal deelnemen is Rigini Robert. Wat is haar motivatie om met Internationaal Ambitieus mee te reizen naar Suriname?

Maak kennis met Rigini Robert
‘Mijn naam is Rigini Robert, een Arubaanse van 35 jaar en heb 3 kinderen. Eén jongen van 10 jaar en twee dochters van 14 en 17 jaar oud.’ Samen met haar partner, die van Surinaamse afkomst is, vormen zij een leuk en actief gezin, geeft Rigini aan.

In haar carrière heeft zij onder andere gewerkt als accountant, in de verzekeringsbranche en ook diverse functies in de Transshipments bekleed.

‘Naast mijn carrière ben ik een zeer gepassioneerde sporter en focus ik op een gezonde levensstijl. Mijn grote passie ligt in de voetbalsport’, vertelt Rigini.

‘Onlangs heb ik de opleiding World Coach van FIFA/Concacaf voltooid. Dat was weer een mijlpaal in mijn sportieve carrière. In 2015 en 2016 was ik nog de beste goalkeeper van het damesvoetbal kampioenschap, dus discipline en een positieve houding vind ik zeer belangrijk.’

Twee goedlopende bedrijven
Momenteel is Rigini eigenaar van twee goed lopende bedrijven. Het Incassobureau D’Incasso Services and Administration en Crescendo Trading, een import bedrijf.

D’Incasso Services heeft zij tijdens de Covid periode opgericht.  De cashflow en inkomsten van bedrijven gingen hard achteruit doordat veel schuldenaren, bijvoorbeeld door baanverlies, niet meer structureel hun rekeningen konden betalen en zochten naar oplossingsgerichte vormen van betalingsregelingen. ‘Hierdoor zag ik een gat in de markt’, vertelt Rigini.

Waarom Suriname
‘Suriname beschikt nog over een ongerepte natuur, heeft verschillende gezonde vruchten en andere heerlijke producten in huis. Dat was voor mij een belangrijke reden om naar Suriname te reizen.’

‘Het was een geweldige ervaring, precies zoals ik het mij had voorgesteld: veel groen en heel veel informatie over organische producten.’

Rigini kwam vervolgens op het idee om een eigen “Brandmark” op Aruba te introduceren. Dit werd ‘D’Impuls’, het bedrijf biedt verschillende soorten “Surinaamse” producten aan op Aruba . Dit kwam als geroepen tijdens de “After Covid” periode. De vraag naar gezonde en organische producten zijn zeer in trek op ons eiland.

Connectie tussen Suriname en Aruba
‘Op Aruba heeft iedereen wel een kennis, vriend of familielid van Surinaamse afkomst. Mijn schoonfamilie is van Surinaamse afkomst. Dit interesseerde mij om meer te weten te komen over de Surinaamse cultuur en eetgewoonten. Suriname staat bekend om de vele groenten en vruchtensoorten. Bij mij eerste bezoek aan Suriname kon ik op de markten alleen maar genieten van al die mooie producten,’ vertelt Rigini enthousiast.

Verwachtingen handelsmissie Suriname
De Surinaamse bedrijvigheid en het doorzettingsvermogen van voornamelijk de kleine boeren en landbouwhandelaren, viel Rigini het meeste op.

‘Ik kom graag in contact met zowel kleine als grote handelaren en bedrijven, die open staan voor een samenwerking onder mijn merk ‘D’Impuls’.

‘Surinaamse bedrijven die graag op Aruba zaken willen doen, kan ik met mijn bedrijf juridische rechtsbijstand verlenen en ondersteunen met mijn netwerk.’

Graag zou Rigini een groep kleine landbouw ondernemers coachen en begeleiden om hun producten klaar te stomen voor de Arubaanse markt. Grote bedrijven die openstaan voor innovatie en het upgraden van hun producten zijn ook zeker welkom.

Focus op kwaliteit
D’Impuls richt zich meer op de exclusiviteit van producten en niet op massaproductie. Waarom?

Een deel van de Arubaanse markt verwacht een bepaalde standaard. Daarnaast komen er jaarlijks grote groepen Amerikaanse- en Latijnse-Amerikaanse toeristen naar Aruba. Deze toeristen zijn zeer gefocust op goede service, kwaliteit, uitstraling, prijs en de originaliteit van een organisch product.

Suriname, en voornamelijk ondernemers met hun diverse producten, kunnen hiervan profiteren mits er enkele randvoorwaarden hiervoor ontwikkeld kunnen worden. ‘Ik ben bereid om hierin te begeleiden, adviseren en zakelijk te connecten’, sluit Rigini af.

Wilt u meer weten over de aankomende handelsmissie? Klik dan hier!