• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

10 tips om culinair te genieten op Bonaire

Bron: Kookslaaf.nl

Bonaire is een heerlijke zonovergoten eiland, dat veel inkomsten genereert via het toerisme. Sinds 2010 opereert Bonaire als een bijzondere gemeente binnen het Nederlands Koninkrijk. Bonaire is geweldig voor haar geschiedenis, voor de zee, de stralende blauwe lucht en de zon niet te vergeten. Door de kleinschaligheid van dit eiland is het mogelijk om de bijzondere plekken zoals Washington Slagbaai Nationaal Park binnen één dag te bezoeken. Ben je een 'foodie', dan moet je ook zeker deze 10 restaurants aandoen en genieten van de heerlijke gerechten die ze aanbieden.

Lekker ontbijten en lunchen op Bonaire

1- It Rains Fishes 
Dit is een heerlijk restaurant om met een uitgebreid en stevig ontbijtje de dag te starten! Een aanrader is de Nautico Breakfast. Ze hebben overigens niet alleen ontbijt en lunch, maar ook diner.
Adres: 24 Kaya Jan N E Craane, Kralendijk

bonaire-it-rains-fishes

2- Boudoir
In hartje Kralendijk is dit eenvoudige ontbijttentje te vinden. Met een vriendelijke dushi-mama in de bediening kun je hier prima genieten van een goed ontbijtje of lekkere lunch. De relaxte sfeer maakt deze hotspot zo leuk.
Adres: Kaya Grandi 26 F-G, Kralendijk

bonaire-boudoir

3- Between 2 Buns
Masters in uitgebreide verse broodjes die perfect smaken. De versheid proef je hier heel goed! Deze lunchroom is netjes ingericht en ook voor een kopje koffie kun je hier goed terecht. Oh en je kunt er ook té gekke delicatessen, pasta’s en wijnen kopen!
Adres: Kaya Gob. N. Debrot, Kralendijk

bonaire-between2buns

Uitgebreid dineren op Bonaire

4- La Cantina
Verlang je op vakantie ook naar een bijzonder moment? Iets waar je achteraf nog aan terug denkt en kan zeggen: ‘wat was dat goed’. La Cantina is zo’n restaurant. Dinerend aan een groot stenen binnenplein aan de achterzijde van het restaurant kreeg je een Italiaanse vibe door je hele lichaam. Schattige lampjes, olijfboompje en een buiten grill. Het eten is ook van zeer goede kwaliteit én betaalbaar!
Adres: Kaya Grandi 12, Kralendijk

bonaire-la-cantina

5- Ingridients
Het eten bij Ingridient is werkelijk waar fantastisch, de bediening uiterst vriendelijk en de aankleding van het restaurant heel hip en trendy. Erg populair is de maandagavond, dan serveren ze Lion Fish! Een ‘gevaarlijke’ vis die extreem lekker bereid wordt.
Adres: Kaya Gob. N. Debrot 85, Kralendijk

bonaire-ingridients

Chillen op de mooiste stranden van Bonaire

6- Sorobon Beach Resort
Het uitzicht vanaf Sorobon beach is fantastisch! Je kijkt uit over de baai en kunt er tevens heerlijk zwemmen. Nog een voordeel: aan deze kant van het eiland staat meer wind; lekker verkoelend!
Adres: 10 Sorobon, Kralendijk

bonaire-sorobon-beach

7- Jibe City
Het is hier echt super hip, maar wel beetje op elkaar gepropt. Voor je rust moet je hier niet willen chillen, maar wel om te shinen met je coolness. Pluspunt aan Jibe is dat ze aan het mooie Sorobon Beach gegrensd zitten, net als bovengenoemde resort. Bij Jibe kun je windsurfplanken huren om lekker een middagje de helderblauwe baai te verkennen.
Adres: Sorobon, Kralendijk

bonaire-jibe-city

8- Spice Beach Club
Spice Beach Club heeft een mooi strand met leuke design bedjes en goed ingerichte ambiance. Mag ook want het is gedesigned door de enige echte Piet Boon. Het aantal luxe poezen viel dan ook wel weer mee. Mensen komen hier vooral om te genieten. En dan ben je bij Spice aan het goede adres! Met goede bediening en heerlijke bedjes kun je hier prima de dag vertoeven. Om even af te koelen neem je gewoon een duik vanaf de steiger in het mooie water.
Adres: Kaya Gob. N. Debrot, Kralendijk

bonaire-spice

Tot diep in de nacht dansen op Bonaire

9- Little Havana
Bonaire is een klein eiland en heeft bijna vaste avonden waar je moet wezen. Donderdag is salsa bij Cuba’s en vrijdag beginnen we met happy hour bij Spice om vervolgens af te zakken bij Little Havana. Een leuke, gezellige bar met moderne popmuziek waar veel toeristen en locals (of expats) te vinden zijn. De woensdagavonden zijn roemruchtig om hun legendarische Pop Quiz.
Adres: 4 Kaya Eindhoven, Kralendijk

bonaire-little-havana

10- Cuba Compagnie
Je kunt gewoon lekker eten bij Cuba’s. Probeer vooral de ‘Catch of the day’, deze viel bij ons erg goed in de smaak! Waar het bij Cuba’s écht om draait zijn de donderdagavonden. Na 23:00 uur gaan de voetjes van de vloer en laat iedereen zien welke salsa moves hij of zij in huis heeft.
Adres: Kaya Grandi 1, Kralendijk

bonaire-cuba-compagnie