• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

14 manieren om naamsbekendheid te krijgen

Bart van den Belt is eigenaar van Zakelijk Succes Academy en tevens actief als coach voor ondernemers. Onlangs lanceerde hij een theorie over 14 manieren om naamsbekendheid te verkrijgen voor je onderneming. Bart is heeft meerdere boeken geschreven en is tevens auteur van het boek ’Lanceer je bedrijf’ waarin hij de 14 manieren ook behandelt. Bron: Bart van den Belt, eigenaar Zakelijk Succes.

1. Social media profielen
Zorg ervoor dat je profielen op Facebook, LinkedIn, Twitter en andere social media goed zijn ingericht. De structuur moet kloppen en uitnodigen tot bezoeken en lezen.                                              

2. Bloggen
Door blogs te schrijven kan jij je expertise delen en ben je kosteloos marketing aan het doen voor jezelf en je bedrijf. Plaats je blog vervolgens op je social media profielen, waarmee je bezoekers kan aantrekken naar je website. Uiteraard zorg je ervoor dat je blog ook op je website staat.

3. Contentmarketing                                                                                                                                                 
Dit houdt in dat je marketingactiviteiten ontplooit door content te plaatsen. Content kan schriftelijk in de vorm van blogs, maar ook visueel door inspirerende afbeeldingen te gebruiken of zelfs filmpjes te plaatsen. Uiteraard moet de content wel waardevol zijn voor mensen die jij als klant hebt. De trigger is dat je mensen emotioneel raakt, zodat zij over jou gaan praten. ‘He, heb je dat filmpje gezien van KSI? Hij is gewoon miljonair geworden door te bloggen!’

Gerelateerd: Hoe word je miljonair door te bloggen?

4. Emailmarketing
Met emailmarketing kan je een band opbouwen voor de lange termijn. Door bijv. een nieuwsbrief te laten versturen naar je mailinglist. Een goed programma hiervoor is bijv. Mailchimp.                             

5. Gastbloggen                                                                                                                                             
Als je net start als ondernemer is het aan te raden om contact te leggen bij een collega binnen dezelfde branche en te vragen of je voor ze mag schrijven. Die collega is daar ook blij mee want het levert hem of haar ook weer content op.

6) Een boek                                                                                                                                                   
Door een boek te schrijven zorg je voor grote impact. Je boek verkoopt jou en je kennis als ondernemer. Als je meer informatie hierover wilt kan je kijken op www.hetboekenschap.nl

Gerelateerd: Zlatan Ibrahimovic, ondernemer van de straat

7) Adviesgesprekken
Biedt gratis adviesgesprekken aan via je website of social media). In je gratis consult van bijv. een uur ga je in gesprek en bekijk je of je de potentiële klant kan helpen. Leg daarbij uit wat de vervolgstappen zijn waarvoor ze je kunnen inhuren of de dienst bij je kunnen afnemen. Dit zorgt ervoor dat men kennis maakt met je deskundigheid en betrouwbaarheid met als gevolg dat mensen over je gaan praten en contact met je opnemen..                                                                                                                                                       

8) Brancheorganisatie
Sluit je aan bij je brancheorganisatie. Zij behartigen de belangen voor hetgeen wat jij doet met je onderneming. Dit heeft impact omdat zij kennis hebben van de markt. Jouw onderneming en de brancheorganisatie worden aan elkaar gelinkt. Misschien kan gratis trainingen voor ze geven of artikelen voor ze schrijven.

9) PR stunt
Bedenk een stunt voor jou Public Relations. Bijv. ‘bijv. ik sta in 2017 in Carré en heb al geboekt’. Mensen willen weten of je dat doel gaat halen en zijn benieuwd naar de route ernaar toe.             

10) Youtube
Door filmpjes op te nemen en te plaatsen op Youtube zien mensen jouw gezicht en sta je live in contact met mensen.

11) Partners
Zorg ervoor dat je samen met een partner iets voor elkaar krijgt, bijv. door samen met iemand een training te geven. Los van dat je elkaar helpt, kan je ook van elkaar leren of nieuwe mensen leren kennen.                                                                                                                                                             

12) Netwerken
Ga alleen naar netwerkborrels als je denkt echt een verschil te maken. Dit zorgt voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.                                                                                                                                            

Gerelateerd: Netwerken door middel van small talk

13) Enquête
Neem een enquete af om te leren over en van je klant. Zonder klanten, geen onderneming. Zorg dus voor interactie en dat je hun behoefte bevredigt. Daar helpt een enquete goed bij. Dit kan je doen via Googledocs, Surveymonkey etc. Een heel effectief middel voor naamsbekendheid.                                                                              

14) Gratis presentaties                                                                                                                                                            
Benader ondernemersinstellingen, goede doelen of groepen waarvan jij denkt dat ze relevant voor je zijn.
       
Wil jij meer boeken lezen van Bart van den Belt, dan kan jij die vinden op Managementboek!