• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

2 inspirerende video’s van Jack Ma en Grant Cardone

Ik krijg regelmatig de vraag gesteld waarom ik zo gemotiveerd blijf ondanks je het als ondernemer zwaar te verduren hebt. Ik kom ten eerste vaak tot de conclusie dat ik helemaal niet mag klagen als ik kijk naar de situatie van anderen. Toen ik geld leende voor mijn eerste bedrijf heb ik tegen mijn moeder gezegd dat ik streef naar financiële onafhankelijkheid zodat zij vroegtijdig met pensioen kan gaan. Maar daarnaast probeer ik mezelf te voeden met zoveel mogelijk positieve informatie. Dat kan door middel van boeken lezen, gesprekken met andere ondernemers voeren of inspirerende video's bekijken. Iedereen doet het op zijn eigen manier, maar video's werken voor mij heel goed. Ik luister niet alleen naar wat de persoon vertelt, maar bestudeer vooral de attitude. Hierbij is mij opgevallen dat succesvolle personen vaak een sterke lichaamshouding hebben om hun verhaal meer kracht te geven. Vanochtend keek ik naar de video's van Jack Ma en Grant Cardone. Wil jij weten waarom? 

Jack Ma, Eigenaar Alibaba.com

Jack Ma hoort bij de rijkste personen van China met een vermogen van rond de 21 miljard Euro en is pas 51 jaar. Hij is meerdere malen afgewezen om te studeren aan Universiteit Harvard, bij de politie wilde ze hem ook geen baan aanbieden en zelfs KFC vond hem niet geschikt om kip te frituren. De meeste mensen hadden allang opgegeven, maar Jack Ma heeft een ijzersterke doorzettingsvermogen en dat maakt hem ook zo inspirerend. In deze video vertelt hij hoe je de fases van je leven kan invullen om uiteindelijk succesvol te worden. Jack Ma is ook een liefdevol persoon en deelt met het publiek waar hij het meest spijt van heeft.

 

Grant Cardone, Grant Gardone University

Grant Cardone is een ondernemer met een sterke drive, maar ook een grote mond. Je zal deze video stom of geweldig vinden, maar Grant Cardone laat geen ruimte voor een middenweg. Van al zijn video's heb ik een aantal dingen geleerd die ik zelf ook dagelijks toepas. Dat zijn onder andere: het schrijven van je doelen, branding, gefocust en consistent werken en als je een (financieel) plan hebt gemaakt, dat vervolgens vermenigvuldigen keer 10. Dat zal ervoor zorgen dat je angstig wordt om dat doel te behalen, maar zal ook betekenen dat je harder moet gaan werken dan je originele plan. Je moet uiteindelijk een positie verwerven, binnen de markt waarin je onderneemt, waarbij je niet gaat concurreren maar domineren. Neem bedrijven als Apple en Facebook als voorbeelden. Mijn doel is dat mensen mij gaan leren kennen om mijn marketing-, netwerk- en ondernemersvaardigheden. Ik weet wat ik moet doen om dat doel te bereiken alleen moet jij mij nog beter leren kennen om daar overtuigd van te raken. Maar nu eerst de video van Grant Cardone…  

Deel met ons hoe jij geïnspireerd raakt!