• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

20 marketingtips voor een winstgevende Facebookpagina (deel 1)

De organisatie ‘Training Friends Enterprise’gaf onlangs een cursus met tips voor een winstgevende Facebookpagina. De nieuwste trends en voorspellingen passeerden de revue. De training werd in Nederland gegeven, dus gaven ze Nederlandse statistieken. Zo zijn er 9,4 miljoen Facebookers actief in Nederland. Uit deze aantallen blijkt dat Facebook marketingtechnisch onmisbaar is. Wereldwijd! Alleen Whatsapp staat nog boven Facebook, terwijl Twitter al sinds 2012 continue daalt. Met welke 20 tips kan jij op Facebook je pagina winstgevender maken?

Social media en dan in het bijzonder Facebook, vormen de meest interessante kanalen voor consumenten om op zoek te gaan naar producten of diensten. Meer nog dan op TV. Zelfs advertenties in kranten en magazines vormen minder dan 10% van de mensen. Google staat bovenaan met 36% en Facebook volgt met 25%. Mark Zuckerberg heeft een strakke strategie gepland om volgend jaar met Facebook op 1 te staan en het sociale medium te domineren. Op het gebied van ‘Business 2 Business’ is Facebook al het nr. 1 kanaal, nog boven LinkedIn. Dat komt omdat de advertentiekosten op Facebook goedkoper zijn dan op LinkedIn. Alsof dat niet genoeg is, komt Facebook volgend jaar met ‘Facebook @ Work’ om volledig met Linkedin te concurreren. Over 5 jaar gaat Facebook qua filmpjes zelfs Youtube voorbij. Wees erop tijd bij met deze tips.
 

Tip 1. Vraag je fans om jou als 1e weer te geven
Bij ‘vind ik leuk’ kan je op de pijl klikken en dan klik je op ‘als 1e weergeven’. Op je mobiel kan dat ook via instellingen.

Tip 2. Spoor je fans aan om iets te doen om interactie creëren
Dat kan al met termen met ‘bezoek onze website’ of ‘schrijf je in voor onze nieuwsbrief’. Vraag om betrokkenheid door de fans te vragen hoe ze over een bepaald onderwerpen denken. Een goede tip op dit gebied is de ‘Vul in’-zin. Bijv. ‘Vul in… Internationaal Ambitieus is voor mij…’ en dan laat je mensen iets invullen en zo ontstaat er reclame.

Tip 3. Zorg dat je op 1 lijn zit met je fans
Vraag je fans waar ze over willen praten. Welke raakvlakken hebben ze met je pagina? Waar praten ze over? Zonder je doelgroep ben je nergens.

Gerelateerd: De sleutel tot succes

Tip 4. Actualiteit is cruciaal en maakt of breekt jouw succes
In Nederland is men al begonnen met de discussie rondom Zwarte Piet. Deze actualiteit levert veel hits op. Dat geldt ook voor de heisa rondom de Syrische vluchtelingen.

Tip 5. Consistentie
Wen jezelf aan om tenminste 2x per week iets op FB te plaatsen. Voor optimale consistentie is tot 5x posten per week vereist.

Tip 6. Zorg voor korte berichten
Zodat men niet op 'meer lezen' hoeft te klikken. De 1e zin moet triggeren om de rest te lezen. Slechts een klein deel klikt op meer lezen.

Gerelateerd: Hoe word je miljonair met bloggen?

Tip 7. Levendige foto’s
Gebruik altijd tijdlijnfoto's met daarop mensen, dieren of natuur. Iets dat leven uitstraalt. Levendige foto's trekken aan en zorgen voor meer interactie.

Tip 8. Luister nooit naar je publiek
Kijk naar je statistieken voor wat het beste voor jou werkt.

Tip 9. Gebruik regelmatig je huisstijl in je posts
Denk aan je logo, plaatjes en andere uitingen waar je huisstijl in te zien is.

Tip 10. Smartphone
Gebruik smartphonevideo's in je tijdlijnupdates. Dit verhoogt de binding. Het hoeven geen gelikte video’s te zijn.

Actie
Met de eerste 10 tips kan je alvast uit de voeten. Doe het! Deel 2 zal snel volgen en gaat 2x zo hard, dus kan je er maar beter klaar voor zijn… J

Gerelateerd: Domineer Facebook met deze marketingstrategie