• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

20 marketingtips voor een winstgevende Facebookpagina (deel 2)

In principe zijn er misschien wel meer dan 20 tips in totaal te geven op het gebied van Facebookmarketing, maar met de masterclass is er een keuze gemaakt voor de top 20. In deel behandelden we de eerste 10 tips. Ben je klaar voor de 2e helft?

Tip 11. Embed FB video
Vanuit Facebook kan je een ‘embed’ video op je website plaatsen. Ga naar ‘opties’ en kies voor ‘video insluiten’. Je krijgt een code en die kan je op de website plaatsen. Via dat filmpje kan je weer je Facebookpagina onder de aandacht brengen.

Tip 12. Previewfunctie
Bij het linken naar een website moet je de previewfunctie gebruiken. Dit doe je door de link te koperen en te plaatsen op Facebook.

Tip 13. Klachtenafdeling
Ga klachten of negatieve reacties niet verbergen, maar los ze openbaar op. Daar bereik je meer mee omdat je lezers zien hoe je reageert en omgaat met klachten of negatieve reacties. Daar valt terreinwinst mee te behalen.

Tip 14. Post wanneer andere bedrijven niet posten
In de avond na 17.00 uur heb je de meeste kans op views. Per Facebookpagina is er een methode om in te zien hoe laat je volgers op Faceboook zijn. Ga naar ‘statistieken’ (op je pagina) en klik op ‘berichten’. Dan zie je wanneer je fans online zijn.

Tip 15. Tijd instellen
Je kan je berichten instellen op tijd voor het posten.

Tip 16. Update
Mensen zijn vergeetachtig en krijgen een overload aan informatie. Plaats een update vlak voor je evenement. Zie het als een reminder op Facebook.

Tip 17. Graph Search
Gebruik Facebook Graph Search om je doelgroep te leren kennen. Dat kan door via instellingen de taal aan te passen naar het Engels (US). Sla de wijzigingen op en typ in de zoekbalk ‘people who like…’. Dan komen er favoriete interesses van mensen die je pagina leuk vinden. Je krijgt ook de pagina’s te zien die jouw ‘likers’ leuk vinden. Wellicht zitten er op die pagina’s ook mensen die interesse hebben in jouw pagina.

Tip 18. Edgerank
Wees bewust van de edgerank. 5 tot 6% van je fans zien je berichten. Dat komt neer op het volgende. Als je een pagina hebt met 500 fans, dan zien 60 van die fans je bericht. Je kan dit controleren via www.edgerankchecker.com (gratis).

Tip 19. Stop met like, share & win acties
 Deze zullen je nooit iets opleveren. Dit is ook tegen de regels van Facebook in dat zij vervolgens afstraffen door je edgerank te dalen. En daarnaast, mensen vinden het irritant.

Tip 20. Doelgroep
De laatste tip bestaat uit meerdere voorbeelden. De eerste is om haarscherp te ‘targetten’ en op basis van ‘click per view’. Je kan ook een vergelijkbare doelgroep maken door uit te gaan van de fans van jouw Facebookpagina.  Dat doe je door als volgt:

Klik op ‘adverteren op Facebook’ en vervolgens kies je ‘advertenties beheren – hulpprogramma’s – doelgroepen – doelgroep maken – vergelijkbare doelgroep’. Daar typ je de bron in bijv. Internationaal Ambitieus. Kies een aantal bijv. 100.000 en klik dan op ‘doelgroep maken’. Druk op de groene knop, advertentie maken en optie ‘mensen naar je website sturen’.

Je kan ook adverteren met het doel om bezoekers naar je website te krijgen voor verkoop, inschrijven of aanmelden, bijv. door je websitebezoekers opnieuw te benaderen door gebruik te maken van ‘Facebookretargeting’:
advertenties beheren – hulpprogramma's – doelgroep maken – websiteverkeer –

Actie
De tips zijn allemaal kleine actiepunten, maar de strekking van deze twee artikelen is duidelijk. Je kan meer uit je pagina halen door deze tips op te volgen. Als aanvulling op de 20 tips zijn er nog twee dingen die je absoluut moet doen om je pagina winstgevend te maken. Stuur een pixelcode naar je websiteontwikkelaar om te meten welke mensen op je website zijn geweest. Maak ook een extra tabblad aan op je Facebookpagina. Je Facebookapps leveren 400% meer ‘clicks’ en omzet op dan websites.

Gerelateerd: 20 marketingtips voor een winstgevende Facebookpagina (deel 1)