• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

20 ondernemers uit drie landen op handelsmissie naar Curaçao

Van 17 tot en met 19 oktober organiseerde online consultancyplatform Internationaal Ambitieus een handelsmissie naar Curaçao, waar maar liefst 20 personen aan hebben deelgenomen. De 20 deelnemers zijn actief als ondernemers en zijn afkomstig uit Nederland, België, Suriname, waarbij er drie uit Curaçao komen die woonachtig zijn in Nederland. Nog nooit eerder was er een soortgelijke handelsmissie, waarbij ondernemers uit vier landen werden verenigd waar de Nederlandse taal één van de voertalen is.

Het doel van de missie was om deze ondernemers zakelijk te verbinden met lokale Curaçaose bedrijven en ondernemers. Internationaal Ambitieus stelde een driedaags programma op waarin de deelnemers op diverse wijze kennis konden maken met het eiland, de cultuur en de do's and don'ts. Voor dit doel ging Internationaal Ambitieus een samenwerking aan met The Business Connection.

De missie begon met een stadstour die geleid werd door de wijk Scharloo, die wilt uitgroeien tot een broedplaats voor creatieve ondernemers. Vervolgens werd er een workshop verzorgd over internationaal ondernemerschap. Op dag twee werd er een bezoek gebracht aan de Vertegenwoordiging van Nederland. Hier werd er ingegaan op de juridische en fiscale zaken met betrekking tot het ondernemerschap alsook de functie van Curaçao als HUB naar Zuid-Amerika. Mirto Murray van SMS Attorney's at Law, Gwido Jansen van het Ministerie Economische zaken & Ontwikkeling en Steve Vanenburg van PwC, deelden hun kennis met de deelnemers. In de avond organiseerde Internationaal Ambitieus hun evenement Speaker's In Business waar onder andere Frankin Suares van Cinex, Bas Filippini van Scuba Lodge en internationaal topspreker Winston Scholsberg op vermakelijke wijze het publiek inspireerden. Op de laatste dag van de missie werd er een bezoek gebracht aan de Economische Zone en het bedrijf MBG. 
 

Video van het matchmakingsevenement (tekst gaat door onder de video)

 

Een deelnemer uit Nederland heeft na handelsmissie de loopbandfiets succesvol geïntroduceerd op Curaçao. Minister Rhuggenaath van het ministerie Economische Ontwikkeling heeft hierbij het startsein gegeven door een rit op deze innovatieve fiets te maken. Twee ondernemers uit Suriname zijn nu in onderhandeling om op Curaçao hun zaak uit te breiden en in 2017 een congres te organiseren. Als laatste hebben de twee ondernemers uit België concrete leads waardoor ze in januari weer naar Curaçao zullen afreizen om een samenwerking te concretiseren.
 

Via het matchmakingsevenement is de ondernemer in contact gekomen met de minister van Economische zaken & Ontwikkeling

 

Vanuit de ondernemersgroep is er ook een bedrag gedoneerd aan een kindertehuis op Curaçao om op deze manier blijk van waardering te geven voor de opgedane ervaringen. Internationaal Ambitieus gaat nu werken aan een verdere follow-up zodat de deelnemers succesvol kunnen samenwerken met lokale ondernemers.