• (+31) 85 792 0492
 • info@interamb.com

20 tips voor startende ondernemers (Deel 1)

Pascal Fredrik heeft in één van zijn vorige artikelen 9 tips gegeven voor startende ondernemers. Dit is zo goed ontvangen, dat wij jullie willen trakteren op nog meer tips om een succes te maken van jouw bedrijf!
 

 1. Neem risico's
  Het spannende van een ondernemer zijn is van niets uiteindelijk iets geweldigs kunnen creëren. Om dat te realiseren moet je in veel gevallen risico's nemen. Zij het in tijd of geld, maaar als het lukt dan weet je waarvoor je het hebt gedaan. 
   
 2. Beantwoord vragen op Fora
  Dit zorgt ervoor dat men je als expert gaat zien en wellicht krijg je wel een opdracht om een (betaalde) presentatie te geven. Deze kennis kan je ook delen via Twitter. Linkedin, Facebook of artikelen schrijven via Internationaal Ambitieus!
   
 3. Koude acquisitie via de mail
  Dit moet je vooral niet doen naar personen die je niet kent, want dat is verboden bij wet en kan je hoge boetes voor krijgen. Maar je kan wel de contacten van je socialmedia kanalen of email adresboek een bericht doen toekomen en aagegeven waar je mee bezig bent en hoe zij jou daarbij kunnen ondersteunen.
   
 4. Ideeën- en dagboek bijhouden
  Een boek waarbij je nieuwe businessideeën opschrijft kan ervoor zorgen dat je bedrijf dynamisch blijft en je constant kan blijven innoveren. In dit boek kan je ook je doelen opschrijven en regelmatig terugkijken of je je doelen daadwerkelijk hebt behaald.
   
 5. Netwerk voor een mentor
  Ondernemen word je niet onderwezen, maar je kan wel leren wat succes oplevert. Ga op zoek naar een mentor en laat zien waarom hij of zij de tijd moet nemen om jou te coachen en van belangrijke informatie te voorzien
  .
 6. Netwerk met een zelfontwikkelingsgroep
  Dit heeft mij heel veel opgeleverd. Wij komen 2 keer per maand met de groep Simpel Minds bijeen om onszelf te reflecteren en vooral kennis te delen. Onze 'voedingsinstructeur' Narinder Doerga heeft mij zelfs drie maanden onder zijn vleugels genomen en mij geholpen om in 10 weken 8 kilo af te laten vallen.
   
 7. Netwerk met andere startende ondernemers
  Het maakt niet uit of je bij wijze van spreken maar een maand bezig bent, maar iemand die vandaag begint heeft een maand minder ervaring dan jij. Deel je kennis vooral met deze personen en je zal erachter komen hoeveel je zelf weet en van waarde bent.
   
 8. Sta open voor advies
  De juiste adviezen kunnen ervoor zorgen dat je business snel kan groeien. Een advies voor mij was dat ik meer focus moest aanbrengen. Nu ik dit doe hou ik meer tijd over en laat ik mij niet afleiden door bijzaken zoals de hele dag op Social media rondneuzen.
   
 9. Luister niet naar alle adviezen
  Adviezen kun je aanhhoren, maar dat betekent niet dat ze allen gemeend en oprecht zijn. Hou vast aan je doel en bedank de persoon vriendelijk als het advies jou niet ligt.
   
 10. Werk met mensen die je mag
  Dit is een hele belangrijke criteria. Pascal en ik kunnen naast het bouwen van een bedrijf ook goed met elkaar overweg en dat geeft je de ruimte om eerlijk tegen elkaar te zijn en ook andere issues te delen. Als je niet langer dan twee uur met je businesspartner in een auto kan zitten, dan moet je ook niet willen samenwerken!

Dit waren de eerste 10 tips om jouw business een flinke boost te geven. In deel 2 geven wij nog meer tips om jouw business sneller te laten groeien!