• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

20 vreemde manieren om veel geld te verdienen (deel 1)

Sommigen dromen ervan een bedrijf te starten en rijk te worden. Maar om zover te komen moet je allereerst goede ideeën hebben, je onderscheiden van de concurrentie en je soms uitleven in ongewone ideeën die vervolgens zeer lucratief blijken te zijn. De projecten en bedrijfstakken waar we het hier over gaan hebben zijn daar goede voorbeelden van. Laat je inspireren door hun originaliteit om je eigen bedrijfsplannen een eerste aanzet te geven.

1. Afvalkunde
Afvalkunde is de term waarmee de studie van afval, afvalverwerking en afvalbeheer wordt aangeduid. Veel steden op de wereld worden tegenwoordig geconfronteerd met belangrijke uitdagingen op het gebied van afvalproductie en moeten zich wenden tot duurzame en efficiënte oplossingen om de problemen aan te pakken. Specialiseer je als consultant op dat gebied en er openen zich voor jou tal van mogelijkheden. 

 

2. Ecologisch verantwoord reclame maken
Dit doet men al in bepaalde landen zoals Spanje, Japan, België en Nederland. Ecologisch verantwoord reclame maken is zeker het overwegen waard als een nieuwe weg om in te slaan en succes te hebben. Het idee is afkomstig van een klein Amerikaans bedrijf met de naam Flogos dat een systeem in elkaar heeft gezet van met helium gevulde zeepschuimbellen om luchtreclame te maken. Zodra het mengsel is vormgegeven en los gelaten in de lucht kunnen allerlei soorten vormen worden gereproduceerd. Dit ecologische dragermateriaal voor reclame blijft 30 à 40 minuten zweven en verdampt vervolgens zonder een spoor achter te laten.

 

3. Een wasdienst op kantoor
Geïnspireerd door een Duits bedrijf die dit concept op de markt heeft gebracht, zou je in deze schijnbaar erg lucratieve bedrijfstak kunnen starten. Cleen Box is een verbintenis aangegaan met DHL om haar klanten – zeer druk bezette bedrijfsmanagers – te voorzien van grote plastic kisten die in feite wasmanden zijn voor de vuile was. Het bedrijf haalt de kleren op en brengt ze terug naar het kantoor of naar het opgegeven adres. De service neemt 2 tot 5 dagen in beslag en de kleren worden schoon, gestreken en opgevouwen terug bezorgd.

 

4. De Pet Loo
Het idee kan in het begin een beetje gek overkomen maar de Pet Loo (huisdiertoilet) is gewoonweg geniaal als je een hond hebt en je in een appartement woont of je een flink aantal uren buitenshuis moet zijn. Het bestaat in feite uit een vierkant van kunstgras geïnstalleerd bovenop een kattenbaksysteem dat de behoeften van je huisdier kan opvangen. Hoewel het bedrijf is opgericht in Australië, bestaan er bij ons tegenwoordig gelijksoortige producten die steeds populairder worden.

 

5. Een plek om je af te reageren
Of het nu in Japan is of in Montreal, er bestaan bedrijven die het ongebruikelijke idee hadden mensen uit te nodigen om zich af te reageren. We hebben het hier niet over het uitoefenen van een sport maar werkelijk over het kapot maken van spullen. In Tokyo is er het bedrijf The Smashing Place waar je vaatwerk tegen de muur kapot kunt gooien terwijl je je tegelijkertijd al scheldend en tierend afreageert. In Montreal is er het bedrijf Casse-cité dat andere manieren van destructie biedt. Ze bieden je aan om diverse spullen met een honkbalknuppel, een hamer of een moker kapot te slaan om je zo af te reageren of ook zelfs om verjaardagen te vieren, een moeilijke breuk met het leven of een kantoorfeestje. Heel gek, maar o zo effectief!

 

6. I Do, Now I Don’t
Soms zijn het juist ongelukkige momenten die ons brengen tot creatieve zakelijke ideeën. Toen de verloofde van Joshua Opperman hem verliet had hij bijna niks meer, op de ring na die hij zijn geliefde voor hun verloving had aangeboden. Eerst dacht hij er aan die aan een juwelier te verkopen, maar hij kreeg een belachelijk laag bedrag geboden. Vervolgens kreeg hij het idee voor de website I Do, Now I don't ( in het Nederlands: Ik wilde, maar nu niet meer) die zich richt op ongelukkigen zoals hij maar ook op iedereen die een waardevol sieraad weer wil verkopen of kopen.  Hij kreeg al heel snel aandacht van talrijke presentatoren en de media in de VS zoals CNN, The Today Show, Fox News en Whoopi Goldberg. En tijdens die succesvolle ontwikkeling van zijn bedrijf heeft Josh tijd gevonden om met de ware liefde in zijn leven te trouwen.

 

7. Vlinders verkopen
Amazing Butterflies biedt levende vlinders voor het vieren van diverse gelegenheden zoals een bruiloft of een verjaardag. De vlinders worden ter plekke los gelaten om zo de feestelijkheden op te luisteren. Het bedrijf levert ook vlinders aan scholen en aan docenten voor educatieve doeleinden of ook aan mensen die tijdens het tuinieren graag vlinders willen zien. Dit idee bestond eerder niet en dat is misschien de reden dat het zo’n geweldig succes is geworden dat de bedenker ervan nu miljonair is.

 

8. Hulp om bij te komen van een avond te overvloedig drankgebruik
Twee studenten van het Boulder college in Colorado hadden een ongebruikelijk idee. Ze hebben een huishoudelijke dienst in het leven geroepen om mensen te helpen te herstellen van een stevig avondje zuipen. Voor 20 Amerikaanse dollar per persoon, brengen Hangover Helpers je een Gatorado (verfrissend drankje) en een Panini Burrito (gevuld broodje) en doen ze het huishouden in je appartement. Dankzij hun veelvuldige optredens in diverse media — Bloomberg, The Korea Herald, The Huffington Post, USA Today en nog een aantal meer — zijn we ervan overtuigd dat ze met hun ongebruikelijke maar slimme idee wis en waarachtig op weg zijn naar succes. 

 

9. Kippen huren
Waarom zou je kippen willen huren?  Nou ja, je moet weten dat heel veel liefhebbers van een volkstuin tegenwoordig graag kippen willen hebben. Maar om ervoor te zorgen is tijd nodig. Dat is de reden dat bedrijven zoals Rent-A-Chicken (huur een kip) bestaan. Voor ongeveer 250 Amerikaanse dollar brengt een echtpaar uit Traverse City in Michigan je alles wat je nodig hebt om tijdens de zomer kippen op te fokken. Vervolgens kunnen de klanten beslissen of ze met het echte avontuur van een stadsboerderij van start willen gaan. Aangezien het een bezigheid is die steeds populairder wordt, zelfs hier in Montreal, zal dit heel snel zeer winstgevend worden.

 

10. De automatische distributie van luxe producten
We hebben al bedrijven gezien die van start gingen met de automatische verkoop aan particulieren van pizza of diverse andere voedingsmiddelen. Maar hoe zou dat gaan met luxeproducten? Een Amerikaans bedrijf met de naam Utique heeft hier over nagedacht toen ze begonnen met de automatische verkoop van parfums en topproducten voor lichaamsverzorging. Het bedrijf is gevestigd in Los Angelos en biedt via haar verkoopmachines producten aan van meer dan 50 gerenommeerde internationale merken. Het idee is zeker zeer interessant en de mogelijkheden zijn grenzeloos.