• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

3 manieren hoe klanten jouw bedrijf meer omzet laten opleveren

Als verantwoordelijken van een bedrijf willen we graag zoveel mogelijk klanten. Om een nieuwe klant aan te trekken, kan je gebruikmaken van verschillende marketingmogelijkheden zoals het versturen van nieuwsbrieven, adverteren via social media, op een beurs staan of op een andere manier dat vaak heel veel geld kost. Maar wat kan je nog meer doen om nieuwe klanten aan te trekken als je al een leuk klantbestand hebt opgebouwd? In dit artikel geef ik drie tips.

1. Organiseer een event
Een tijd geleden sprak mijn compagnon Pascal Fredrik met de oprichter en eigenaar Atilay Uslu, van het succesvolle bedrijf Corendon. De heer Atilay gaf aan dat hij vaak op zondag een diner organiseert voor vaste klanten die vervolgens hun ervaringen mogen delen, maar ook kunnen aangeven welke ontwikkelingen interessant kunnen zijn voor nieuwe klanten. Corendon was bijvoorbeeld voorheen zeer gericht op Turkije als toeristische bestemming, maar je ziet tegenwoordig steeds meer aanbod voor Aruba, Bonaire en Curaçao.

2. Maak van je klanten social-media-ambassadeurs
Als wij een handelsmissie naar het buitenland organiseren, dan geven wij heel duidelijk aan dat men foto's en video's mag maken tijdens het hele programma. Als we op Curaçao zijn dan zie je de hele dag foto's voorbijkomen van het mooie stadcentrum, de zakelijke locaties die we bezoeken of het strand natuurlijk. In Suriname is het ook zo, al merken we dat men dan meer foto's plaatst van het heerlijke eten. Maar dat hoort natuurlijk ook bij zakendoen! Stel je voor dat je 20 personen in je groep hebt met een Twitter-, Linkedin-, Instagram- en Facebookaccount en actief stimuleert om foto's of video's te plaatsen die gemiddeld door 500 personen worden gezien, met een referentie naar Internationaal Ambitieus. Dan hebben wij drie dagen lang een bereik onder 10.000 potentiële nieuwe klanten. Het mooie van alles is dat men eerder koopt op basis van referentie. Dus als ze een goede kennis zien die heeft deelgenomen dan is de stap kleiner voor hen om ook deel te nemen.

3. Vraag om een review
Het succes van Booking.com ligt naar mijn mening voor een groot gedeelte aan de actieve hotelgasten die een review plaatsen. Ik heb al in meer dan 100 hotels verbleven, maar ik heb nog nooit een kamer geboekt zonder een review te lezen. Een klant plaatst vaak niet uit zichzelf een review, dus het is van belang om te vragen of ze dit willen doen. Bij een objectieve review kan de volgende persoon overtuigd worden van je kwaliteiten en creëert men een beeld van hoe jouw dienst of product zal zijn. Je kan je klanten stimuleren om een review te schrijven op je Facebookpagina en dat bijvoorbeeld integreren op je website met toestemming.

Actie!

Marketing is heel belangrijk om je bedrijf te laten groeien, maar je hoeft natuurlijk niet je hele marketingbudget te spenderen aan de nieuwste marketingmiddelen, die uiteindelijk weinig opleveren. Creativiteit is vaak de basis en gelukkig zijn er voldoende mensen die graag over de diensten en producten van je bedrijf willen praten als je een goede service hebt geleverd.