• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

3 sexy tips om je doelen te behalen

Iedereen heeft de ambitie om succesvol te zijn op een bepaald gebied. Als je begint met het ondernemerschap, dan ambieer je een groot en succesvol bedrijf.
De ondernemersbranche blijft groeien en steeds meer mensen beginnen voor zichzelf. Hoe kan jij als ondernemer en persoon het verschil maken en hoe kom je in de groep waarin succes tot de standaard behoort?

Tip 1: Wees niet bang om te verliezen

Dit kan klinken als een negatieve titel, maar in de essentie zal je nooit in een winnende positie komen als er geen mogelijkheid bestaat om te verliezen. Durf risico's te nemen en stappen te zetten. De eerste stap heb je al gezet: je bent gaan ondernemen! Je zal het gezegde "no risk, no reward" vast en zeker kennen. Succes is een manier van leven, die je als succesvolle ondernemer jezelf aanmeet.

Tip 2: Doellen stellen

Het stellen van doelen is ook een hele belangrijke stap. Iedereen heeft doelen in het leven alleen zijn veel mensen zich daar nog niet van bewust. Een huis kopen, je opleiding behalen, meer verdienen op het werk. Met je doel hoef je niet per se de wereld te verbeteren, maar er wel voor zorgen dat jij het beste uit jezelf haalt. 

Wellicht heb je nu even de tijd om jouw doelen op papier te zetten? Maak je doelen vervolgens STUIK (sexy & slim, tijdsgebonden, uitdagend, impactvol en katalyserend). Deze methode is ontwikkeld door onderneemster Ruth Sinkeler. Ik doe dit dagelijks en stel doelen voor zowel mijn privéleven als mijn bedrijf GHOST-Productions. Ik zal er een aantal met je delen:

– Mijn professionele netwerk uitbreiden naar 1000 sexy volgers op LinkedIn,Twitter en Facebook voor maart 2016.
– Het schrijven van 15 inspirerende en motiverende artikelen op Internationaal Ambitieus voor het einde van 2015.
– Op wintersport naar Oostenrijk met mijn vriendin en 2 vrienden in februari 2016.

Ik stel mijn doelen liever te hoog dan te laag. Dit daagt mij aan de ene kant uit om te blijven presteren, maar aan de andere kant word ik gedwongen om nieuwe creatieve manieren te bedenken om mijn doelen te behalen.

Het risico van hoge doelen stellen is dat je ze niet haalt, wat dan?
 

Ook hier kan ik je een passend voorbeeld geven: Als ik het doel stel om een auto te rijden over 2 maanden en ik mocht om een of andere reden mijn doel niet halen, dan rijd ik een fiets. Maar als ik een doel stel om een Porsche te rijden en ik haal dat doel niet, dan rij ik in een BMW. Als je het grote doel niet behaalt, dan moet je wel content zijn met de inspanningen en ga je door totdat je het uiteindelijk wel hebt gerealiseerd.

Tip 3 Actie ondernemen

Deze laatste tip is misschien wel de allerbelangrijkste. Een simpele regel is: Als je niks doet, dan gebeurt er ook niks. Maak het verschil door te doen en het liefst veel te doen! Als het goed is heb je zojuist je doelen opgeschreven… Nietwaar? Gefeliciteerd, want dan is het eerste verschil gemaakt.

Zodra je doelen STUIK zijn heb je nu wat te doen. > Ready, Set, GO!

Wees geweldig in wat je doet en als je contact met mij wilt opnemen dan kan jij mij ook toevoegen op Linkedin en lees ook mijn interview op Internationaal Ambitieus. Wat zijn jouw doelen? Deel ze hieronder met ons!