• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

4 dingen die u heeft gemist tijdens de handelsmissie naar Curaçao

Van 17 tot en met 19 maart organiseerden wij de alweer zesde handelsmissie naar Curaçao. Bij elke handelsmissie wordt de meerwaarde van zo een georganiseerde groepsreis voor bedrijven weer bevestigd. Niet alleen door de deelnemende bedrijven, maar met name ook door de instanties die wij bezoeken en de lokale bedrijven, die afkomen op de events die wij organiseren tijdens het programma. Het exacte gevoel van zo een reis naar Curaçao kan ik helaas niet overbrengen via dit artikel, maar ik kan u wel meegeven wat u aan kansen en mogelijkheden heeft gemist.

 

1. De sfeer binnen de groep
De sfeer binnen de groep bepaalt mede het succes van de handelsmissie. In het begin van de handelsmissie kende bijna niemand elkaar. Om die reden organiseerden we een informele 'get together' bijeenkomst voor de deelnemers waar meteen geoefend kon worden op de pitch. Onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes werden we verwelkomd door het personeel van Gondola dat gevestigd is in het prachtige gebied genaamd Rif Fort. 

De handelsmissie is ook een perfecte manier om je bedrijf en product of dienst te promoten. Wij huren daar een professioneel productieteam voor in dat via onze Facebookpagina met ruim 7000 volgers uit 6 verschillende landen live de beelden uitzendt van de deelnemers die zichzelf presenteren via ons platform.

Om de sfeer te verhogen sluiten we de handelsmissie altijd feestend af tot in de late uurtjes. Hierbij nodigen we vaak ons netwerk van zakenpartners uit, zodat de deelnemers ze ook persoonlijk kunnen leren kennen. Dit werkt meestal zo goed dat je een nieuwe vriend voor het leven erbij hebt.

2. Relevante informatie
Tijdens de afgelopen handelsmissie lag de focus op export naar Curaçao, een bedrijf opzetten op Curaçao en ook de springplank functie die het eiland biedt voor bedrijven, die ook de intentie hebben om zaken te doen met Noord- en Latijns Amerika.

CINEX (Curaçao Investment & export promotion agency), Curinde (E-zones & bedrijvenparken) en het Ministerie van Economische Ontwikkeling gaven bruikbare informatie over bovenstaande mogelijkheden, maar ook over de gebieden waar de overheid in zal investeren en waar kansen liggen voor particuliere investeerders. Met deze informatie kan je als ondernemer en investeerder gerichter je onderzoek uitvoeren omdat je beter op de hoogte bent van de aankomende ontwikkelingen.

3. Een heel sterk netwerk en mogelijkheden tot zakendoen
De juiste contacten ontmoeten om je bedrijf uit te bouwen. Dat is waar een handelsmissie simpelweg om draait. Dit doen wij onder andere door middel van matchmaking. Hoe gaat dat in zijn werk? Eén van de deelnemende bedrijven was internationale leverancier van hotel guest supplies, die graag met hoteleigenaren in contact wilde komen om hun collectie te presenteren. Omdat wij een CRM-systeem bijhouden met al onze internationale contacten konden we dit bedrijf met 5 hotels in contact brengen om de mogelijkheden van afname te bespreken.

Omdat er ook deelnemers uit Suriname aanwezig waren had dit bedrijf ook meteen een ingang tot de contacten van deze personen. Dat is de kracht van het collectief!

4. Een succesvol voorbeeld
Inmiddels zijn er meer dan 100 personen met ons meegereisd naar Curaçao en daar zijn een aantal succesverhalen ontstaan. Het meest recente is de uitbreiding van het bedrijf Strapitec uit Nederland, dat sinds januari een Caribische vestiging heeft nadat ze tijdens de handelsmissie in contact waren gekomen met Franklin Suares. Om dit succes te vieren organiseerde hij een bedrijfsopening met aansluitend een borrel waar een aantal bedrijfseigenaren, managers en CEO's voor werden uitgenodigd om dit heugelijke feit te vieren. 

 

Omdat we vaak in contact staan met onze deelnemers hebben we vernomen dat het volgende bedrijf al op zeer korte termijn gaat starten met een vestiging op Curaçao. Wordt u het volgende bedrijf dat met ons mee gaat naar Curaçao om uw investerings-, export-, samenwerkings- of uitbreidingsmogelijkheden te onderzoeken?

 

De volgende handelsmissie naar Curaçao is van 10 t/m 12 november 2019. Interesse? Klik hier.