• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

4 manieren om meer geld te genereren met je website

Of je nou een product of een dienst verkoopt, je zal hoogst waarschijnlijk een website hebben of je bent er mee bezig om er een te creëren. Omdat ons platform ook een website is zijn we continue op zoek naar verbetering op dit gebied, dus ben ik veel bezig met research. Tijdens mijn onderzoek viel het me dat veel websites de geijkte stappen hebben genomen, maar er is altijd een terugkerende vraag. Hoe maak je meer geld met je website nadat je het gelanceerd hebt?

Dit lijkt een logische vraag, maar een succesvolle website kan in twee elementen worden opgebroken, namelijk de visuele en het strategische. Terwijl je het als ondernemer belangrijk vindt om een visueel aantrekkelijke website te hebben, is weten hoe je jouw business kan laten groeien net zo essentieel. In dit artikel deel ik de vier dingen met je die je kan implementeren op je eigen website. Ook al is je traffic nog niet zo hoog, die vier stappen zullen helpen om meer inkomen genereren ter steun van je online business.

1. Affiliate links
Affiliatepartner worden van je favoriete producten of diensten, die relevant zijn voor je business, is een goede manier om je inkomsten te doen toenemen. Tegelijkertijd bouw je een vertrouwensband op met je publiek. Dit is essentieel en handig, want terwijl je commissie ontvangt op elke aankoop die via jouw afkomstig is, groeit je geloofwaardigheid omdat je door producten aan te bevelen jij je publiek helpt aan betere resultaten. Denk aan een toolkit of een bronnenpagina op je website. Je wilt wel oprecht zijn met wat je aanbiedt want mensen waarderen eerlijkheid en als jouw aanbevelingen hen helpen, zullen ze waarschijnlijk terugkomen om je te steunen in de toekomst.

2. Vervolg opt-ins
Als je iets van waarde aanbiedt in ruil voor emailadressen van je website bezoekers ben je dan duidelijk over je uiteindelijke doel? Terwijl je regelmatig blogt of content publiceert voor je volgers, is het aan te raden om een vervolgactie uit te plannen die kan leiden tot het promoten van je product of dienst. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een ‘challenge’ of met een serie van drie vlogs.

3. Geef workshops
Het kan even duren om het vertrouwen van mensen voor je business te winnen. Probeer daarom eerst van waarde te zijn om je geloofwaardigheid neer te zetten. Dat kan bijvoorbeeld door workshops te organiseren. Dan ontmoeten je volgers in levenden lijve wat de afname van je product of dienst bevordert. Webinars zijn ook goede opties en kunnen natuurlijk makkelijk georganiseerd worden omdat ze online zijn.

4. Stop met focussen op cijfers
Het concept van het bouwen van een fanbase is niet iets nieuws, maar is vandaag de dag absoluut van doorslaggevend belang. Soms laten we ons afleiden door het aantal volgers, maar weet dat kwaliteit het altijd wint van kwantiteit. Het kernpunt is het bouwen van relaties met je publiek en continue van waarde zijn ongeacht wat je doet. De echte fans zullen je met veel effort steunen door je werk te delen en je business te steunen.

Lindsey Stirling is een violiste die beroemd is geworden via Youtube. In 2015 heeft ze 6 miljoen Dollar verdiend volgens Forbes. Zonder een platenmaatschappij was ze in staat om haar tours en albums uit te verkopen. Desondanks geeft ze haar volgers de dingen waarmee ze van waarde is voor hen.
 
Actie!
Dit zijn slechts een paar manieren die kunnen bijdragen aan het verdienen van meer geld via je website. De basis is simpel. Er speelt veel meer dan alleen via een paar snelle trucjes je producten online te verkopen. Het lijkt veel werk, maar het zal de moeite waard blijken op de lange termijn. Succes!