• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

4 simpele tips om online beter te scoren voor bedrijven in Suriname

Het voornaamste doel van online presentie is hogere conversie bereiken oftewel, bezoekers naar klanten omzetten. Online presentie zijn alle vormen van online media die gebruikt worden om bezoekers te informeren over wat je doet, wat je kan en welke oplossingen je aanbiedt.

 

Als bedrijf is het belangrijk om steeds beter te scoren met elke vorm van communicatie. Communicatie dat ervoor moet zorgen dat het bedrijf beter presteert door bijvoorbeeld de klantenservice te optimaliseren en de verkoop te bevorderen. In dit artikel een aantal tips om dit te bewerkstelligen.

 

Stap 1: Maak een profiel van de klanten die je wilt bereiken

Hoe ziet jouw ideale klant eruit? Is het een bedrijf dat grote projecten moet uitvoeren? Of is het een consument op zoek naar specifieke producten? Het is belangrijk om te weten hoe jouw doelgroep eruit ziet. Zo kan jij jouw online presentie beter aanpassen op jouw website en verschillende social media.

 

Probeer bij het opstellen van een profiel ook na te gaan welke problemen jij voor de consument kan oplossen. Waarom zou deze voor jou moeten kiezen en welke doelen wil hij zowel op zowel persoonlijk als bedrijfsmatig vlak bereiken? De consument is steeds op zoek naar makkelijkere, snellere oplossingen.

 

Stap 2: Altijd daar zijn, altijd informeren

Als bedrijf zou je elke vorm van sociale media moeten zien als een extra filiaal van de organisatie. Elk filiaal met zijn specifieke doelgroep en diensten die daar geleverd worden. Customer service is er eentje van. Een planning opstellen voor elk platform waarbij je dagelijks of  een paar keren per week specifieke kanalen up-to-date houdt.

 

Het gros van consumenten gebruikt nu Google om informatie te zoeken over lokale bedrijven. Internet is een informatief medium dus informeer klanten altijd en tijdig over wat zich afspeelt binnen jouw bedrijf. De mens op zich houdt van nieuwe dingen leren. Laat de bezoekers lezen, schrijf zoveel mogelijk artikelen die hun kennis kunnen verhogen. Verkoop niet jouw diensten, maar bied hen oplossingen voor problemen die ze kunnen meemaken.

 

Stap 3: Testen, statistieken bekijken en ervan leren

Met onze hoofdsite hebben we jarenlang de voornaamste vraag niet kunnen beantwoorden: “Waarom krijgen we duizenden bezoekers op de site, maar heel weinig klanten? “Timri man oso nab’ bangi”,  was ons eerste antwoord. Toen kwam het moment waarbij we begonnen met testen, de zogenaamde A/B testen. Met verschillende hoofdpagina’s, “call to action”-knoppen en contactformulieren zijn we nog steeds op zoek naar de perfecte formule.

 

Door onze statistieken na te gaan – hiervoor gebruiken we Google Analytics- kunnen we precies zien door middel van “tags” en doelen wie op de site komt, waar men op de site klikt en wat we moeten veranderen om beter te kunnen scoren.

 

Stap 4: Geen webdesigner zoeken voor de job

Zoals in het begin aangegeven is het voornaamste doel van de website, wat we in leuke termen noemen conversie, bezoekers omzetten in klanten. De webdesigner zal een grafisch goed uitziende website voor je kunnen maken, maar “mooi ne tja moesje ga Parijs”. Zaken zoals zoekmachine optimalisatie, sociale media marketing en online marketing die allemaal moeten zorgen dat bezoekers op de website terecht komen en een mooie, goed verzorgde website zien, maar verder niets kunnen of willen doen.

 

De beste keus is een online marketingbureau hiervoor benaderen. Een bureau dat met jou nagaat welke doelen bereikt willen worden, deze verwerkt in een online marketingplan waarbij de doelen en resultaten bijgehouden worden.

 

En onthoud; online gaan hoeft niet eens duur te zijn!