• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

4 tips om ervoor te zorgen dat jouw afspraak niet wordt afgezegd

**Het kan weleens voorkomen dat je een afspraak hebt ingepland en de persoon waar jij mee hebt afgesproken kan op het laatste moment helaas niet. Je kan verder slapen en doen alsof er niets aan de hand is, maar er kan ook een reden zijn dat de persoon jullie afspraak heeft afgezegd. Helaas voor jou, maar jullie afspraak was geen prioriteit! Want laten wij eerlijk zijn tegen elkaar! Een afspraak met een voor jou belangrijke persoon zeg je pas onder ā€˜zeer belangrijkeā€™ omstandigheden af.**

Voor nu genoeg geklaag! Hoe zorg je ervoor dat jij die belangrijke persoon wordt waarbij jouw afspraken zo min mogelijk wordt afgezegd?!

**1. TALK LESS IS THE BEST!**

Dat wil niet zeggen dat je alleen het adres van jullie afspraak moet geven. Maar stel je voor dat je een afspraak hebt met een prospect, dan hoef je niet alvast je product via de mail of telefoon te verkopen. ā€˜Maar wat moet ik dan wel vertellenā€™, hoor ik je al denken.

**2. IK WIL AFSPREKEN MET JOU, OMDAT ā€¦**

Het is eigenlijk net daten. Jij weet waarschijnlijk wel waarom je een bepaalde persoon op date zou willen meenemen. Maar als je een prospect hebt weet jij dan ook waarom jij met die persoon wilt afspreken? Misschien wil je een persoon graag als mentor of is degene verantwoordelijk voor de inkoopafdeling. You name it, maar geef wel duidelijk de WHY aan.

**3. IK ZAL ERVOOR ZORGEN DATā€¦**

Stel je voor dat je een tafel moet reserveren in een restaurant benoem dat dan. Betaal jij de koffie voor de afspraak benoem dat dan ook! Ik geef vaak aan dat ik voor deze afspraak speciaal tijd vrij maak in mijn agenda. Het lijkt misschien niet relevant, maar de persoon weet tenminste dat je tijd even kostbaar is als die van hem/haar.

**4. ONZE AFSPRAAK IS DUS OP ā€¦**

Geef nogmaals aan wanneer en hoe laat de afspraak is, zodat jullie daar overeenstemming over hebben. Je kan ook een dag van tevoren een subtiele mail, Whats’app bericht of sms (als je dat nog gebruikt) versturen, zodat je wordt onthouden, maar ook als een dubbelcheck.

Mijn opa zegt altijd:

> Maak berekening is nog geen ontvangst.

Deze vier tips kunnen de prioriteit van je afspraken verhogen, maar het kan altijd zijn dat de persoon echt verhinderd is. Probeer dan zo snel mogelijk een nieuwe afspraak in te plannen.

Wat zijn jouw tips om ervoor te zorgen dat een afspraak met jou minder snel wordt afgezegd?