• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

5 goede redenen om regelmatig een nieuwsbrief te versturen

Het klinkt misschien wat ouderwets in een tijd van Facebook, Instagram en Snapchat, maar de oude vertrouwde nieuwsbrief is nog steeds springlevend. Zo een persoonlijke mail met waardevolle inhoud zorgt ervoor dat mensen sneller zaken met je willen doen.

 

In dit artikel geef ik je 5 goede redenen om jouw nieuwsbrief regelmatig te versturen.

 

1. Jij hebt het initiatief

Je hebt ongetwijfeld een mooie website laten maken voor je bedrijf – of er zelf eentje gemaakt. Maar vervolgens ligt het initiatief bij jouw (potentiële) klanten. Zij moeten naar jouw website toe komen. Bij een nieuwsbrief is dat precies andersom: jij komt naar jouw lezers toe, waarbij jij bepaalt wanneer en hoe vaak je iets van je laat horen.

 

2. Geen afleiding

Ben je met je bedrijf actief op sociale media, dan bevind je je in een omgeving waar veel afleiding is. Op het moment dat mensen een bericht van jouw bedrijf voorbij zien komen, zien ze tegelijk – of meteen daarna – ook berichten van tal van anderen. Je moet van goeden huize komen om meteen écht de aandacht te trekken. Lukt dat niet, dan is de kans klein dat mensen jouw bericht nogmaals zien. Bij een nieuwsbrief is dat anders: deze blijft geduldig in de mailbox van jouw lezers wachten tot zij tijd hebben om hem te openen en te lezen. Denk je dat je alsnog moet vechten om de aandacht met tal van andere mails in de inbox van jouw lezers? Zorg dan dat de onderwerpregel van jouw nieuwsbrief zo nieuwsgierig maakt dat ze er meteen op willen klikken.

 

3. Mooie tussenstap

Niet iedere potentiële klant met wie je in contact komt of die jouw website bezoekt, doet meteen zaken met je. Mensen hebben namelijk gemiddeld zeven contactmomenten met jou nodig voordat ze daadwerkelijk besluiten om klant bij jou te worden. Het ontvangen van jouw nieuwsbrief is een mooi voorbeeld van zo een contactmoment. Als je jouw websitebezoekers de mogelijkheid biedt om zich hiervoor in te schrijven, dan komen die zeven contactmomenten er vanzelf en neem je mensen mee van de fase van oriënteren tot en met het moment van daadwerkelijk zaken doen.

 

4. Met al je klanten in contact

Je bestaande klanten, je oude klanten, mogelijke toekomstige klanten; met jouw nieuwsbrief kun je met iedereen contact houden. Waar sommige mensen niet op Facebook, Twitter en/of Instagram zitten, uit principe of omdat ze het gewoon te druk vinden, mag je ervan uitgaan dat iedereen een e-mailadres heeft en dat je met je nieuwsbrief dus iedereen kunt bereiken. Bied mensen wel altijd de mogelijkheid om zich ook weer af te melden voor jouw nieuwsbrief: dit is wettelijk verplicht. Maar wees gerust: als jouw nieuwsbrief voor jouw lezers waardevol is, dan is de kans klein dat ze dit doen.

 

5. Sneller zaken doen

Tot slot, de beste reden om regelmatig een nieuwsbrief te versturen: onderzoek heeft aangetoond dat het doen van een aanbod in je nieuwsbrief veertig keer effectiever is dan het doen van datzelfde aanbod op sociale media zoals Facebook en Twitter. Zeker als jij jouw nieuwsbrief over het algemeen vult met informatie die waardevol is voor jouw lezers, vinden zij het helemaal niet erg als je hen ook af en toe een aanbod doet. Sterker nog: waarschijnlijk stellen zij dit zelfs op prijs.