• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

5 manieren om met bloggen meer klanten te krijgen

Blog jij al? Bloggen is een gratis vorm van marketing die je als ondernemer eigenlijk niet mag laten liggen. Het zorgt ervoor dat steeds meer mensen jouw naam en die van jouw bedrijf kennen, dat ze makkelijker contact met je opnemen, dat jij jezelf echt als een expert kunt profileren én dat je meer klanten krijgt. Ik geef je vijf goede redenen om vandaag nog te beginnen met bloggen, of om vaker blogs te schrijven.

 

1. Google is gek op bloggende ondernemers

Hoe het algoritme van Google precies werkt, weet niemand. Feit is wel dat jouw website hoger komt in Google als jij regelmatig nieuwe content aan je website toevoegt. Het is niet voor niets dat websites van grote media altijd hoog scoren in de zoekresultaten. Nu hoef jij echt niet nieuwe artikelen te schrijven met dezelfde snelheid als De Telegraaf of de NOS. Maar het is wel slim om regelmatig een nieuw blogartikel op je website te plaatsen, zodat klanten je makkelijker kunnen vinden in de zoekresultaten. Bloggen zorgt er ook voor dat mensen langer op jouw website blijven, zeker als je waardevolle artikelen schrijft. En die tijd die bezoekers op je website doorbrengen is voor Google ook belangrijk bij het ranken van websites.

 

2. Je krijgt meer naamsbekendheid

Door te bloggen zet je jezelf en je bedrijf op de kaart, zeker als je die blogs ook op zo veel mogelijk plekken deelt. Je kunt dat bijvoorbeeld doen op Facebook, Twitter, LinkedIn, Google Plus en andere sociale netwerken waar je actief bent, in Facebookgroepen en in je nieuwsbrief. Als jouw blogs waardevol zijn, zullen ook anderen deze voor jou gaan delen, waardoor jouw naamsbekendheid dubbel zo hard groeit én mensen jou dus kunnen aanbevelen bij anderen.

 

3. Mensen nemen makkelijker contact met je op

Als je blogt, deel je je kennis en leren mensen jou beter kennen. Daardoor kom je over als open en toegankelijk. En dat zorgt ervoor dat mensen het veel makkelijker vinden om contact met je op te nemen. Ze hebben immers het gevoel dat ze je al een beetje kennen, nog voordat jullie elkaar persoonlijk gesproken hebben.

 

4. Je zet jezelf neer als expert

Door te bloggen creëer je een podium voor jezelf. Een podium waarop jij alle touwtjes in handen hebt en dus jouw kennis kunt delen over onderwerpen waar jij veel verstand van hebt. Daardoor maak je voor de lezers van je blog heel helder waar jouw expertise ligt en waarvoor zij een beroep op jou kunnen doen. Tip: schrijf de komende maand eens een blog over wat volgens jou in 2017 de trends in jouw vakgebied worden en wat jouw lezers daar mee kunnen. Zo zet je jezelf goed neer als een echte expert.

 

5. Je kunt verkopen zonder ‘verkoperig’ over te komen

Als je regelmatig blogt, weten klanten jou steeds makkelijker te vinden. Je kunt dit nog versterken door in jouw blogs op een niet-verkoperige manier te vertellen over jouw producten en diensten. Vertel niet over allerlei saaie specificaties van je producten of diensten, maar vertel verhalen. Bijvoorbeeld de verhalen van je klanten: welke ontwikkeling hebben zij doorgemaakt dankzij jouw product of dienst. Je roept dan bij mensen het ‘dat wil ik ook’-gevoel op, waardoor ze jou sneller benaderen omdat ze ook klant bij je willen worden.