• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

5 stappen om je lekkerder te voelen

 

 

 

Ambitieuze mensen hebben vaak een ontzettende drive en werkethiek. De kans is groot dat je jezelf dan op een gegeven voorbij loopt. Je voelt je minder happy, de energie vloeit uit je lichaam en je wordt misschien ongeduldig omdat het allemaal zo lang duurt voordat je het succes ziet. Herkenbaar? Je ben niet alleen! Ik ging op onderzoek uit en probeerde wat dingen uit en vond een formule van 5 stappen om je lekkerder te voelen. Benieuwd naar de formule?

Met deze 5 stappen leer je hoe jij je wel happy kunt voelen. Sterker nog, naast dat het een overlevingsmechanisme is, geeft het je vooral een boost voor succes. Het resultaat van de 5 stappen is een lekkerder gevoel, meer focus en meer energie. De 5 stappen werken dus door op haast alle aspecten van je leven. En dit alles komt voort uit een actieplan die je opstelt om een probleem op te lossen. Ga dus niet bij de pakken neerzitten, maar bedenk een manier hoe je er het beste van maakt.

1. Mindset
Hier begint focus. Om daar de controle over te nemen, moet je jouw gedachten ‘voeden’. Men zegt weleens ‘je bent wat je eet’. Dat geldt ook hiervoor. De persoon die je wordt, wordt bepaald door wat je jouw gedachten aan voeding geeft. Kies daarom voor de meest waardevolle ‘voeding’. Lees elke dag minimaal 30 minuten over iets waarin je jezelf wil verbeteren. Denk aan biografieën van mensen die iets geweldigs hebben bereikt. Audioboeken of podcasts werken ook goed.

2. Krachttraining
Je mindset en lichaam zijn onafscheidelijk, dus als je jezelf van veel content voorziet, maar je lichaam hetzelfde blijft, zal het moeilijk worden om verandering te creëren. Angst is iets fysieks, net als moed. Wanneer jij je onzeker voelt of juist geweldig, zal je houding die vorm aannemen. Train daarom minimaal 5 dagen per week voor minimaal 10 minuten, waarbij je hartslag flink tekeer gaat. Sprinten, touwspringen of zelfs trampoline springen. Een sprong in koud water werkt ook goed!

3. Rolmodel
Succes laat sporen na. Als iemand ergens succesvol in is, dan kunnen we daar lering uit halen. Wil je iets verbeteren? Ga dan op zoek naar iemand die bereikt heeft, wat jij wilt bereiken. Analyseer de sporen en pas dat vervolgens toe op jezelf. Deze formule heb ik ook gemodelleerd en op mezelf toegepast. Het gevoel is onbeschrijfelijk! Nu kan jij deze 5 stappen ook modelleren, omdat ik mijn ervaringen met jou deel.

4. Omgeving
Wanneer het om gevoel draait, kan je er niet om heen dat de mensen in je nabije omgeving van invloed zijn op hoe jij je voelt. Als je merkt dat jouw ‘peers’ een nadelige uitwerking hebben op je gevoel, dan moet je misschien op zoek gaan naar mensen die jou een goed gevoel geven over jezelf. Verzamel mensen om je heen van wie je kan leren, zodat je groeit en zelfvertrouwen ontwikkelt. Dat is soms hard, maar je moet nou eenmaal door het proces heen om er te komen.

5. Bijdragen
Men zegt weleens dat het geheim van het leven draait om geven. Heb je weleens iets voor iemand gedaan, waarbij je kon zien dat die intens gelukkig was? Is het je niet opgevallen dat dit je een beter gevoel gaf, dan wanneer je iets voor jezelf deed? Als je dat nog niet kent, dan daag ik je uit om elke maand iets te doen voor een ander. Iemand helpen met zijn huiswerk, schoonmaken bij je oma thuis of iemand een gratis coachingsessie geven. Merk maar eens op wat dat met je doet.

Actie!
Deel je ervaringen met ons! We zijn benieuwd naar hoe de 5 stappen voor jou werken.