• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

9 jaar geleden geëmigreerd en momenteel twee bedrijven

Pearl Roman is iemand bij wie je het brandend verlangen op afstand al voelt. Hij deelt in dit artikel zijn levensverhaal met jou.

 

Mijn naam is Pearl Roman, 27 jaartjes jong, afkomstig uit een gezin bestaande uit vijf kinderen. Ik heb een oudere broer, twee zusjes en een broertje en ben dus de tweede. Ongeveer negen jaar geleden emigreerde ik omwille van gezinshereniging uit Suriname om in Nederland te wonen. Sociaal gezien was dat in het begin heel lastig, omdat je goede vrienden achterlaat en in een andere omgeving terecht komt. Na ongeveer zes maanden ging dat beter, want als 18jarige in de Bijlmermeer, maak je heel snel vrienden. Maatschappelijk had ik minder moeite om mezelf aan te passen omdat ik natuurlijk de taal al spreek. De leefomstandigheden en alles wat daarbij komt kijken, kon ik mij dus vrij snel eigen maken.’

 

‘Een jaar na mijn verblijf kwam ik in aanraking met Computers en informatica op MBO niveau. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat ik september dit jaar mag gaan afstuderen aan de Hogeschool Van Amsterdam als Software Engineering (voorheen Informatica).’

 

Zelfontwikkeling

Ik doe op verschillende manieren aan zelfontwikkeling, bijvoorbeeld door:

• Boeken te lezen!.
• Het nieuws van mijn vakgebied nauwkeurig in de gaten te houden.
• Interessante blogs /community’s volgen.
• Conferenties of seminars bijwonen waar de laatste technieken en trends tentoon worden gesteld.

 

Voor mij als ondernemer en toekomstige ontwikkelaar is dit enorm van belang, zodat ik eventueel op kansen en mogelijkheden kan inspelen.’

 

Bedrijven

‘In 2011 ben ik met mijn eerste onderneming begonnen “SYNDICATE-IT”, voorheen “ROMAN’S IT SERVICES” waar ik mij voornamelijk op particulieren en zakelijke computergebruikers richtte. Daarnaast GospelMedia4U: Een online platform waar alle activiteiten omtrent de gospelindustrie in Nederland worden geëxploiteerd. Sinds dit jaar “Taste Of Culture” waarbij ik met drie andere partners zorg draag dat 'jij' wereldwijd bij locals thuis aan tafel kan aanschuiven.’

 

Leven als ondernemer

‘Mijn leven als jonge ondernemer richt ik in door mijn prioriteiten af te stemmen op mijn doelen. De afgelopen jaren heb ik enorm veel geleerd over het ondernemerschap zelf; dus kijken wat werkt en wat niet. Hierdoor heb ik voor mezelf bepaalde doelen gesteld. Één daarvan is dat ik over twee à drie jaar mijn klantenbestand van SYNDICATE-IT heb uitgebreid. Aan het einde van iedere maand kijk ik hoe dat zich heeft ontwikkeld. Om de ene week neem ik specifiek een moment waarbij ik op zoek ga naar klanten. Hetzij via mijn eigen netwerk of extern.’

 

‘De droom van iedere ondernemer is om vroeg of laat een “succesvolle onderneming” te hebben. Bij mij is dat niet anders en probeer daarom iedere dag daaraan te werken.’