• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Abbygail Marques: ‘Doe het gewoon, anders krijg je spijt!’

Abbygail Marques is een creatieve, ambitieuze ondernemer en moeder van twee kinderen. In 2010 zegde ze haar baan bij de bank op en richtte zich volledig op haar eigen bedrijf. Onder de naam Abbyliciousz verzorgt ze gedecoreerde taarten voor babyshowers, verjaardagen, bruiloften en vele andere gelegenheden. Daarnaast verkoopt zij in haar boetieks cupcakes, cheesecakes en cakeslices. In 2014 opende zij haar eerste boetiek in Almere en sinds 7 november 2015 is haar tweede vestiging in Amsterdam geopend.

 

Voordat Abbygail met haar eigen onderneming begon, werkte zij als accountmanager bij een bank. Na drie jaar zegde ze haar baan op en begon zij voor zichzelf. ‘Toen ik jonger was, wist ik al dat ik een eigen bedrijf wilde, maar ik heb nooit geweten in wat’, vertelt ze. ‘Ik was nog zoekende naar mijn talent en mijn passie. Daarbij ben ik op mijn 17e moeder geworden. Ik was daardoor erg gefocust op mijn kind en ik wilde zekerheid hebben. Na de middelbare school wist ik niet zo goed wat ik wilde dus koos ik voor de hbo-opleiding Makelaardij. Deze studie heeft een breed vakkenpakket. Aan de hand daarvan zou ik besluiten welke richting ik op zou gaan’. Zodoende kwam Abbygail bij de bank terecht.

 

Koersverandering

Toen Abbygail werkzaam was bij de bank, kwamen twee collega’s een keer op het idee om een taartenworkshop te volgen. In eerste instantie leek dit haar niet zo leuk en dacht ze dat het niks voor haar was. Haar collega’s wisten haar uiteindelijk over te halen om toch mee te gaan. Tijdens de workshop kwam Abbygail erachter dat ze in haar element zat. ‘Ik kon lekker bezig zijn met muziek op de achtergrond en mijn creativiteit erin kwijt’. Kort na de workshop stopte Abbygail haar creativiteit in de verjaardagstaart voor haar zusje. Tijdens het verjaardagsfeest kreeg ze heel veel complimenten voor haart taart. Vanaf toen is het balletje gaan rollen; vrienden, kennissen en familieleden vroegen haar allemaal om taarten te maken voor verschillende gelegenheden. Op en duur kreeg Abbygail zoveel aanvragen dat zij het taarten bakken niet meer kon combineren met haar baan. Ze besloot daarom haar baan op te zeggen en zich volledig op haar cakebusiness te richten. ‘Ik dacht, ik zeg mijn baan op. Ik ben nog jong, ik probeer het nu, durf het gewoon en als het niet lukt, heb ik mijn diploma en referenties dus dan vind ik wel weer werk’. De rest is geschiedenis.

 

Een begrip worden

Abbygail heeft geen spijt van haar beslissing. ‘Ik houd van mijn werk, het is echt mijn passie. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt. Ik haal veel voldoening uit de gezichten van tevreden klanten en uit de momenten waarop ik thuiskom en mijn kinderen enthousiast naar me toe rennen’. De onderneemster geeft daarbij ook aan dat een eigen bedrijf runnen pittig is. ‘Het is een uitdaging om een balans te vinden tussen thuis en werk. Als ik een opdracht krijg, blijf ik ermee bezig in mijn hoofd. De creativiteit in mijn brein blijft ratelen. Ik heb pas rust als ik weet dat ik alles op orde heb. Inspiratie opdoen op Pinterest hoort daar ook bij, anders kan ik het geen plek geven. Eigenlijk ben ik een workaholic maar het voelt allemaal niet als werken omdat het mijn passie is’.

 

Abbygail werkt hard om een naam op te bouwen voor zichzelf. Ze ambieert een grootheid te worden in de cake business. ‘Mijn ultieme doel is dat ik een soort van merk word. Sommige mensen noemen mij de Cake Boss van Nederland (bekende bakker in Amerika, red.), maar ik wil niet geassocieerd worden met iemand anders. Ik wil zelf een begrip worden’.

 

Positief blijven

Abbygail is een gepassioneerde ondernemer die positief in het leven staat. Haar positieve mindset komt in haar boetiek aan de Overtoom ook naar voren. Er hangen veel borden met positieve quotes. Abbygail adviseert iedereen om hun dromen te volgen en daarbij positief te blijven. ‘Doe het gewoon, ga er gewoon voor anders krijg je achteraf spijt. Laat je niet tegenhouden door eventuele risico’s’. De onderneemster heeft zelf ook kritiek te verduren gehad toen zij met haar onderneming begon. ‘Toen ik mijn baan opzegde bij de bank, zeiden mensen dat ik gek was. Mijn man is ook zzp’er, we hadden net een huis gekocht en ik was in verwachting van mijn tweede kind. Maar als ik had geluisterd naar de mensen die mij hadden afgeraden om mijn dromen te volgen, dan had ik hier nu niet gestaan. Dus hoe moeilijk het ook is, hoeveel tegenslagen je ook krijgt te verduren, knok er gewoon doorheen en houd altijd voor ogen wat je wil bereiken’. Abbygail leeft bij de woorden van Eleanor Roosevelt: “The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams”.