• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Advocaten uit Suriname en Curaçao bundelen hun krachten

Op 30 november 2019 vindt de eerste editie van “Legal Lunch” plaats in Hotel Krasnapolsky. Een initiatief van Elleson Fraenk van advocatenkantoor Vision Legalis (Suriname) en Didi Wildeman van advocatenkantoor Wildeman Legal & Mediation (Curaçao).

Juridische bijstand voor ondernemers en particulieren
Elleson Fraenk is advocaat, trainer bij de Beroepsopleiding Advocatuur en sinds 2018 ondernemer. Ze houdt zich bezig met verschillende rechtsgebieden, waaronder arbeidsrecht, ondernemingsrecht en intellectuele eigendomsrecht. Zij pleit ervoor dat ondernemers en particulieren veel eerder juridische bijstand zoeken, dus voordat het “mis” gaat. “Er valt veel te winnen voor ondernemers als zij in een vroeg stadium begeleiding zoeken door datgene wat zij vaak als een doolhof van contracten/regels ervaren.

Samen met de cliënt bekijk ik wat er in hun onderneming aan juridische infrastructuur aanwezig is en of deze voldoet aan de visie/plannen die de ondernemer voor zijn bedrijf heeft. We denken hierbij aan arbeidsovereenkomsten, algemene voorwaarden, leverancierscontracten, huurovereenkomsten, vastlegging van IE-rechten, enz. Na screening worden bestaande contracten -in samenspraak met de cliënt- waar nodig aangepast. Het voordeel van deze aanpak is dat veel problemen waar bedrijven tegenaan lopen, voorkomen worden”.

Ondernemers en leidinggevenden zelfredzamer maken
Didi Wildeman is advocaat, mediator, docent en ondernemer. Tijdens haar ervaringsjaren in de advocatuur heeft zij diverse initiatieven genomen ten behoeve van juridische kennisdeling. Een van haar missies is om ondernemers en leidinggevenden zelfredzamer te maken. “Er gaat nog teveel mis tijdens besluitvormingsprocessen. Werknemers worden bijvoorbeeld om emotionele redenen ontslagen, terwijl er geen dossier is dat het ontslag ondersteunt.

Deze missers kosten ondernemers veel tijd, geld en moeite. Met mijn aanpak wil ik dan ook graag beweging brengen in de gedachte dat een advocaat pas geraadpleegd moet worden op het moment dat er een conflict is ontstaan. Door in te springen als juridisch bedrijfsadviseur kan ik sneller anticiperen op risico’s en valkuilen”.
 

Kennis over dragen aan ondernemers en leidinggevenden
De advocaten bundelen hun krachten om ondernemers en leidinggevenden op weg te helpen of een juridisch zetje in de rug te geven. Zij zijn van mening dat de advocatuur moet aansluiten bij de veranderende tijdgeest waar rechtszoekenden vooral een helder en bondig antwoord willen op hun rechtsvragen. Met Legal Lunch beogen zij op toegankelijke wijze juridische kennis over te dragen aan ondernemers en leidinggevenden.
 

Aanmelden
Vragen over arbeidsrelaties, huurrelaties, contracten met afnemers of leveranciers kunnen voorafgaand aan de informatiesessie worden toegezonden, waarna de advocaten een selectie zullen maken voor de te behandelen onderwerpen. Aanmelden voor Legal Lunch kan tot en met dinsdag 26 november aanstaande via in**@vi***********.com