• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Afvallen zonder te diëten? Narinder Doerga’s StrongFit maakt het mogelijk

Narinder Doerga is professioneel voedingscoach en eigenaar van StrongFit. Een bedrijf gespecialiseerd in voeding en fitness. Toen hij 18 was had hij StrongFit in gedachten al opgericht, omdat hij gefrustreerd was dat er niemand was die hem kon helpen op het gebied van fitness en voeding. Althans, op betrouwbare en betaalbare wijze.

Na zijn studie MSc Strategy & Organization op de Vrije Universiteit besloot hij hier een oplossing voor te vinden. Vandaag de dag heeft hij een community opgebouwd van mensen die hij tot grootse resultaten heeft geleid. Narinder pakt het probleem bij de wortel en leert je dat je niet hoeft te diëten om te af te vallen. Benieuwd naar zijn succesformule?

Hoe werkt StrongFit?
Om te begrijpen hoe de succesformule werkt, moet je eerst de filosofie van Narinder begrijpen. Hij heeft als doel om het beste systeem voor de mens te maken om hun ideale fysiek te bereiken. Narinder wil dat het betaalbaar is voor mensen, terwijl hij het kennisniveau op de het gebied van voeding, beweging en gezondheid naar een hoger punt wil tillen. Wereldwijd…  Narinder’s succesformule werkt aan de hand aan van een stappenplan.

Stap 1: bewustzijn
Als Narinder een nieuwe klant heeft begint hij met het bewustzijn te ontwikkelen. De succesformule begint bij mensen bewust te maken van voeding. ‘Het is makkelijk om snoep af te pakken van een kind, omdat het kind nog weinig weet van de wereld en makkelijk te manipuleren is. Zodra het kind meer levenservaring krijgt, wordt dit steeds moeilijker. Het kennisniveau op het gebied van voeding, afvallen en gezondheid is laag en daarom profiteren bedrijven hier flink van. Mensen denken bijv. nog steeds dat je moet diëten om af te vallen’ aldus Narinder. Gelukkig is het kennisniveau stijgende doordat de technologie het voor de huidige generatie mogelijk heeft gemaakt om inzicht in voeding te krijgen. Calorieëntellers maken het mogelijk dit bij te houden. De volgende stap is de interpretatie van wat die calorieën betekenen. Wat zijn koolhydraten, eiwitten en vetten en wat doen ze voor mij?

Stap 2: het probleem vermijden
Doordat mensen meer kennis over voeding krijgen gaan ze inzien dat diëten niet nodig zijn en geen lange termijn oplossing is. Narinder stelt ‘Als jij hoofdpijn hebt, ga je dan naar de huisarts om te vragen voor medicatie, of om te vragen hoe dit komt en hoe je dit voortaan kan voorkomen?’ . Dit is een verschil van een snelle manier om het probleem te vermijden ten opzichte van een oplossing voor het probleem.

Stap 3: de oplossing
Omdat het kennisniveau stijgt zijn mensen minder beïnvloedbaar voor ‘quick fixes’, omdat ze hierdoor zien. Echter, er zijn ook mensen die een omweg voor hun probleem zoeken, maar op een gegeven moment zijn ze het ook zat om steeds hetzelfde te proberen en zijn ze eindelijk bereid om het probleem op te lossen. Een kwestie van je mindset veranderen. Daarom is de formule van StrongFit succesvol. Narinder leert zijn cliënten in 4 maanden alles over voeding en beweging dat ze moeten weten om hun doel te bereiken, zoals ‘Wat is gezonde voeding? Wat voor voeding en beweging past bij je levensstijl om je doel te bereiken?’. Na deze 4 maanden wil Narinder dat zijn clienten noch hem of een andere voedingscoach nodig hebben. De slogan van StrongFit is om die reden ook ‘word je eigen voedingscoach!’.

Internationaal
Vorige maand was Narinder in Suriname om enkele cliënten, die professioneel kickbokser zijn, te begeleiden tijdens hun gevechten. Hij bezocht daar een weeshuis in Paramaribo en werd geconfronteerd met een meisje dat een trauma had opgelopen. Haar ouders hadden elkaar doodgeschoten en zij werd uiteindelijk gevonden in een klerenkast. Dit was voor Narinder het besef dat zijn cliënten hetzelfde gevoel hebben. Een extreme vergelijking  dat wordt gemaakt met een uitgehongerd kind dat weinig hoop heeft, maar dit merkt hij bij zijn cliënten ook op. Daarom is StrongFit zijn missie en voor hem de reden dat hij bestaat. ‘Mijn missie staat los van mij; het is groter dan ik, maar ik weet dat ik degene ben die het verschil moet maken'.Een nobel streven, maar voor hem de reden dat hij naast Nederland nu ook internationaal zijn dienst wil aanbieden. StrongFit is uit alle landen te volgen, omdat Narinder via internet contact heeft met zijn klanten. Hij helpt mensen op afstand. Makkelijker kan haast niet.

Tijd voor actie
Narinder biedt speciaal voor de lezers van Internationaal Ambitieus 10 dagen lang 20% korting op alle StrongFit producten en diensten. Gebruik kortingscode: Ambitieus. Het succesverhaal van Co-founder Silvino Seymor zijn gewichtsverlies lees je binnenkort bij ons!