• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Ahmed Chaleh: ‘ik heb de code voor een fantastisch huwelijk gekraakt!’

Hoe kun je een fantastisch huwelijk hebben? Hoe kun je jouw relatie met jouw partner naar een hoger niveau brengen? Ahmed Chaleh besloot om hier onderzoek naar te doen en hier een boek over te schrijven. Na grondig veldonderzoek heeft hij eindelijk de code gekraakt en een succesvolle relatie voor zichzelf gecreëerd. Hoe deed hij dit alles?

Ahmed is getrouwd en is vader van een zoon van bijna 3 jaar. Hij is werkzaam als Sales Engineer bij een watertechnologisch bedrijf. Een prima functie die aansluit op zijn studie HBO Werktuigbouwkunde. Daarnaast schreef hij een boek over de weg naar een fantastisch huwelijk. Wat is zijn drijfveer geweest achter het schrijven van dit boek?

Eigen ervaring
Ahmed dacht dat het allemaal makkelijk zou gaan, maar niets bleek minder waar. Het viel hem zwaar en het was lastig, vooral de eerste paar jaren. Dit had te maken met miscommunicatie, conflicten, onbegrip en ongeloof. ‘Daarnaast merkte ik de laatste tijd dat te veel relaties kapot gaan en dat baart me zorgen. Zoals ik wil voorkomen dat mijn relatie kapot gaat, zo wil ik dit ook voor de rest van de wereld!’. Vanwaar zijn missie?

De missie
Ahmed wilde voorkomen dat hij in een scheiding zou komen en het lijstje van gescheiden mannen zou aanvullen. ‘Ik weiger ten onder te gaan! Niet voordat ik er alles aan heb gedaan. Niet voordat ik de code kraak’ klinkt de ambitieuze Chaleh. En met succes. Het is hem gelukt en hij heeft nu een fantastisch huwelijk. Hoe deed hij dat?

Het doel
Hoe kun je een fantastisch huwelijk hebben? Hoe kun je jouw relatie met jouw partner naar een hoger niveau brengen? Dit zijn vragen die Ahmed zichzelf afvroeg. ‘En niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen die moeilijkheden ondervinden in hun huwelijk’. Ahmed legt uit dat hij wilt dat het huwelijk weer op de kaart wordt gezet. ‘Ik wil dat het huwelijk weer een goede naam krijgt. Dat mensen minder ruziën, minder vechten en minder drama veroorzaken binnen hun huwelijk’. Zijn hoofddoel is echter dat kinderen niet de dupe worden van gescheiden ouders.

Oplossing
‘Het klinkt raar, maar ik heb mijn huwelijk geobserveerd. Ik heb opgelet en gekeken of ik patronen kon vinden. Toen heb ik mezelf de vraag gesteld. Hoe kan ik dit omdraaien? Ik heb gekeken naar wat werkt en wat niet werkt. En ik heb alles getest. Verder heb ik oudere mensen geïnterviewd, zoals mijn vader, mijn buren, ouders van mijn collega’s etc. Ik heb gekeken naar wat het geloof over het huwelijk zegt en wat de maatschappij over huwelijken zegt’. Aan de hand hiervan heeft Ahmed een structuur opgesteld en in zijn boek verwerkt. ‘Het leuke is dat de structuur die ik heb gemaakt ook gebruik kan worden in elke andere vorm van relaties’.

Actie!
Ahmed staat morgenavond (9 december) op het podium bij Speaker’s Night om hier meer over te vertellen. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Klik hier.