• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Ahmed Hilami doet succesvol zaken in België en Marokko

Internationaal Ambitieus staat voor zakelijke verbinding tussen professionals en ondernemers binnen de 9 Nederlands sprekende landen. De zakelijke verbinding creëren wij onder andere door het organiseren van webinars, inspirerende evenementen, het schrijven van artikelen en afnemen van interviews met inspirerende personen. Deze keer interviewen wij de jonge ondernemer Ahmed Hilami uit België.
 
Ahmed Hilami
 
Is een jonge ondernemer, die op 13 jarige leeftijd vertrok vanuit Marokko naar België. Door de groei van zijn bedrijf heeft hij op dit moment meer dan 100 werknemers in dienst en is het bedrijf in 7 landen actief. Dat is zeker niet onopgemerkt gebleven, want deze vooruitstrevende ondernemer mocht van gedachten wisselen met Koning Filip van België. Hieronder een video van Ahmed Hilami.
 

Ik ben trotse vader van een dochtertje en al jaren gelukkig getrouwd met mijn jeugdliefde. Geboren in Marokko, verhuisd naar Wallonië en uiteindelijk in Vlaanderen genesteld. Meer dan 14 jaar geleden dacht ik dat het organiseren van feestjes mijn roeping was, tot ik me vastgebeten heb in online drukwerk. Een markt die toen nog niet eens bestond in België. Flyer.be heeft die markt volledig opengebroken. We hebben trouwens ook een site die actief is in Nederland volgens hetzelfde principe, Flyer.nl.

Echte revolutie
Met Flyer.be en Flyer.nl geven we mensen de kans om op een makkelijke, eenvoudige manier online drukwerk te bestellen. 14 jaar geleden waren we de eerste aanbieder die volop inzette op automatisatie. Met een website waarop klanten transparant alle prijzen kunnen bekijken, alle papiersoorten en alle verschillende mogelijkheden. Dat was toen, 14 jaar geleden, een echte revolutie. Maar het heeft er voor gezorgd dat klanten veel goedkoper drukwerk konden bestellen én dat de sector op een andere manier naar haarzelf keek.
 

Marokko internationale hub
Vrij eenvoudig, ik heb roots in Marokko en voel me net als hier in België ook daar verbonden met de ondernemerswereld. Je mag Marokko zeker niet onderschatten qua ondernemerschap en creativiteit. Casablanca is goed op weg om een internationale hub te worden op vlak van IT-outsourcing en marketing. De opleidingen zijn er kwalitatief enorm op vooruit gegaan waardoor de uitstroom van studenten en potentiële werknemers echt van topkwaliteit zijn. Ik merk ter plaatse ook dat veel internationale bedrijven aan het kijken zijn om via Marokko de Noord-Afrikaanse markt op te gaan.
 

Uitdagingen ondernemerschap
In de eerste plaats mijn roots. De grootste hindernis was mensen en instellingen overtuigen van mijn kwaliteiten, maar Flyer.be zou niet staan waar het nu staat als die mensen en instellingen uiteindelijk niet de mogelijkheden boden. Ondernemerschap is vaak een verhaal van vallen en opstaan, waarbij goeie ondernemers continu blijven opstaan, wat de tegenslag ook mag zijn. Ik ben ervan overtuigd dat we met Flyer.be> nog hogere toppen gaan scheren, maar dat we rekening moeten houden met de occassionele tegenslag.

Tip voor buitenlandse ondernemers
Onderschat België niet. De complexiteit van een tweetalig land, met subtiele verschillen op vlak van zakendoen kan voor een Nederlands bedrijf een uitdaging zijn. Neem voldoende tijd om de markt te bestuderen, negeer daarbij niet het Franstalig gedeelte en vraag indien nodig tips en advies aan bedrijven die al een gevestigde waarde betekenen in België.

Wat zijn uw plannen voor de aankomde 3 jaar?
In kader van onze partnership met Graphius, de grootste offline drukkerij van België, is het de bedoeling dat we niet alleen sterker worden in eigen land, maar ook versterken in het buitenland. Er is nog heel wat potentieel aanwezig en we hebben intussen al meer dan 14 jaar ervaring op vlak van online drukwerk.

Heeft u zelf nog iets leuks waar u mee wilt afsluiten?
Lezers die nog niet de kans hebben genomen om onze site www.flyer.nl te bezoeken zou ik zeker aanraden dat te doen. We lanceerden onlangs een vrij sterke whitepaper rond outdoor marketing en binnenkort komt er een goeie whitepaper rond event marketing. Kan altijd interessant zijn.