• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Ambassadeur Noorman: “Suriname één van de veiligste landen in Latijns- Amerika”

Bron. Dbsuriname.com

De Nederlandse ambassadeur in Suriname, Ernst Noorman, heeft op 23 september gesproken op het handelscongres “Sustainable business between the Kingdom of the Netherlands, the Caribbean region and Latin America” in Amsterdam over kansen en uitdagingen bij het zakendoen in Suriname. Wat betreft de kansen van het zakendoen in Suriname heeft ambassadeur Noorman onder meer de potentie van Suriname genoemd. Hij legde de nadruk op de gemiddelde economische groei van 4% per jaar in de afgelopen jaren, de jonge bevolking, het enorme landareaal en de enorme capaciteit aan natuurlijke hulpbronnen.

Noorman heeft het ook gehad over het feit dat Suriname één van de veiligste landen in Latijns- Amerika is. Als uitdagingen noemde hij de positie van Suriname op de Doing Business Report van de World Bank (wereldwijd en in de regio) en de uitdagingen bij het opzetten van een business, de noodzaak van diversificatie van de economie en regionale integratie, waarbij hij ook heeft opgemerkt dat er in de meeste landen kansen en uitdagingen zijn. Noorman heeft zijn toespraak veelal met persoonlijke ervaringen onderbouwd met de Surinaamse zakengemeenschap, die hem altijd warm heeft onthaald en de hechte banden tussen de zakengemeenschappen in Suriname en Nederland.

Op het congres waren aanwezig, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, maar ook door de werkgeversorganisaties, de financiële sector en vertegenwoordigers van de regeringen van de Caribische delen van het Koninkrijk, het Caribisch gebied en Latijns-Amerika.