• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Angela Lachman: teruggekeerd naar Curaçao en een praktijk opgezet

‘Ik ben Angela, 40 lentes geleden ben ik geboren in het zuiden der Nederlanden. Ik ben de trotse mama van Kendra (10 jaar) en Kyanu (5 jaar). Vijf jaar geleden zijn wij teruggekeerd naar Curaçao waar ik als kind ben op gegroeid. Ik houd op de eerste plaats van mama zijn en op de tweede plaats van een trainer/coach/motivator te zijn. Ik vind het heerlijk om te koken en dan het liefst Surinaams, Hindoestaans en pasta’s.  Ik ben een enorme enthousiasteling en laat mij graag inspireren door de mooie dingen in het leven. Als ik mijzelf in een woord zou moeten omschrijven, zou ik kiezen voor passievol omdat ik oprecht geloof dat hetgeen je met passie doet het beste is wat je kunt doen’.

 

‘Ik vind het heel fijn om de mens te begeleiden om het beste uit zichzelf te halen zonder dat men daarbij de realiteit uit het oog verliest. Met mijn orthopedagogische achtergrond, mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling en jongeren en de hulpvraag met betrekking tot jeugdproblematiek op Curaçao, heb ik vier jaar geleden mijn eigen praktijk opgezet Iam Synergized. Waarom Iam Synergized…… omdat ik geloof in de kracht van synergie (samenwerking) samen sta je altijd sterk, belangrijk hierbij om iedereen in hun waarde te laten. Maar niet op zijn minst belangrijk dat iedereen ook weet wat zijn/haar waarde is’.

 

‘Het leuke aan Iam Synergized is dat het altijd al in mijn hoofd heeft gespookt, toen ik vijf jaar geleden na vier maanden op het eiland ging scheiden, had ik enorme behoefte aan positive vibes. Het was een win-win; ik was bezig met iets wat mij positieve energie gaf en mijn kinderen zagen hun moeder ondanks een zware scheiding opbloeien. Het ontstaan van Iam Synergized is mijn ultieme “Blesson” moment , dat is wanneer er in een “lesson” een “blessing” schuilt. Die is ook wat ik deel met vele ouders die ik tegenkom in mijn praktijk. Het leven heeft soms zijn wendingen maar ik geloof oprecht dat het aan ons ligt hoe wij met zo een wending omgaan. Dit bepaalt of wij vallen of blijven staan. Er is overigens niets mis met vallen hoor, want dat geeft je weer de mogelijkheid om nog krachtiger op te staan wanneer je eenmaal weer staat’.

 

‘IamSynergized richt zich op kinderen, jongeren en hun context. Dat betekent simpelweg dat wij training, workshops, symposia, congressen, conferenties, psycho-educatie en coaching/consultancy bieden aan een ieder die met kinderen en jongeren te maken heeft.  Bij IamSynergized geloven wij in talentontwikkeling; ieder kind en iedere jongere moet zich kunnen ontwikkelen binnen een gezond opvoedklimaat waar hij/zij tot volledige bloei kan komen. Onze benaderwijze is competentiegericht en tevens focussen wij op de 21st century skills. Onze diensten zijn er voor kinderen vanaf 2 jaar tot 100 jaar op Curaçao en de rest van het Caribische gebied’.

 

Mijn grootste successen tot nu toe zijn:

De Delfos week Curaçao ( deskundigheidsbevordering onder leiding van Dr Martine Delfos).Projectleider Gezondheid & Welzijn bij Desaroyo di Hubentut (Actieprogramma Jeugdontwikkeling)

 

De uitdagingen:

Op Curaçao wordt gezinshulp/opvoedondersteuning/psycho-educatie en dergelijke niet vergoed door de zorgverzekering. Op dit moment wil ik bruggen slaan met de particuliere zorgverzekeraars om ouders toch tegemoet te komen in dit stukje zorg voor hun kinderen. Tevens wil ik kijken welke weg bewandeld moet worden om bijvoorbeeld ouders tegemoet te komen dat deze gemaakte kosten belasting aftrekbaar kunnen worden gemaakt. Op overheid niveau heb ik over de jaren heen al bruggetjes geslagen die nu met babystapjes resultaten beginnen op te leveren. Ik ben er nog lang niet hoor maar mijn motto is zolang we blijven bewegen is er vordering want stilstaan is achteruitgang’.

 

Actie

Wat ik met anderen wil delen is dat als je van je passie je werk maakt geen enkele tegenslag groot genoeg is om je levenslichtje uit te blazen. Zolang er hoop is, is er toekomst. Dat houdt mij geïnspireerd en gemotiveerd’.