• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Aruba en Curaçao uitgeschakeld voor WK

Bron: Amigoe.com

ORANJESTAD — ‘The Road to Russia 2018’ eindigde voor het Arubaans elftal gisteravond in Guillermo Prospero Trinidad Stadion in Dakota. Het team won met 2-1 van St. Vincent en de Grenadines, maar dit was niet voldoende om een ronde verder te komen op weg naar het WK.

Mirte de Rozario

Aruba speelde gisteren de tweede wedstrijd van de derde kwalificatieronde voor het WK 2018 in Rusland. Afgelopen vrijdag was de eerste wedstrijd van die derde ronde, in St. Vincent, toen verloor Aruba met 2-0. Gisteravond had het Arubaanse nationale elftal met een positief doelsaldo van 3 of meer moeten winnen om de volgende ronde te halen. Vlak voor het einde van de officiële speeltijd schoot St. Vincent zich echter met hun tegendoelpunt naar de vierde ronde.

Bondscoach Rini Coolen van Aruba gaf na afloop geen persconferentie. Hij komt over enkele dagen met een toelichting, zo liet hij maandagavond al aan de pers weten. Terwijl de spelers van St. Vincent enthousiast zingend het veld verlieten, stond Coolen met zijn staf en de spelers stil in een cirkel op het veld. Het leek een afscheid, een moment van bezinning. Voor de toeschouwers in het stadion was het een vreemd moment.

Want het Arubaans elftal speelde goed, had kansen gekregen om 3-0 te maken en wist St. Vincent defensief ook op afstand te houden. De winst van 2-1 was voor Aruba dan ook verdiend en des te zuurder is het besef dat ondanks dit goede spel ‘The Road to Russia’ (campagneslogan) stopt.

Contrast in sfeer

Het stadion in Dakota was gisteravond beslist niet uitverkocht, in vergelijking met de wedstrijd op 10 juni toen Aruba tegen Barbados speelde in het bijzijn van zo’n 2500 toeschouwers. Een brassband en dj Nutzbeatz zorgden toen voor een gezellige sfeer. De brassband was er gisteren ook, maar hoefde slechts een paar honderd toeschouwers op te zwepen. Voller zat het stadion van Dakota niet. Amigoe hoorde in de ‘wandelgangen’ dat de minimale promotiecampagne van de Arubaanse Voetbal Bond om deze wedstrijd onder de aandacht te brengen en de recente perikelen binnen het AVB-bestuur mogelijk debet zijn aan de minimale aandacht van het publiek.

Spannende wedstrijd

Wie wel in het stadion zat, zag een spannende wedstrijd met zowel in de eerste helft als in de tweede helft binnen enkele minuten een prachtig doelpunt van aanvaller Erixxon Danso. Een prachtige opening, met een gillend en joelend publiek. Aruba voerde de druk op de tegenstander op, ging vaak in de aanval en keeper Eric Abdul wist bijna de hele wedstrijd doelpogingen van St. Vincent te stoppen. De steun van het aanwezige publiek was groot.

Dat bleek na een half uur spelen (eerste helft), toen keeper Abdul na het stoppen van een bal bleef liggen en verzorging nodig had en hij met applaus daarna toch weer voor zijn doel ging staan. In tweede helft, na een half uur spelen, bleef verdediger Theric Ruiz op de grond liggen. Terwijl de verzorger hem hielp, klonk vanaf de tribunes ‘get up, get up’. Ook Ruiz speelde daarna door. St. Vincent mistte enkele minuten daarna een gouden kans om de score toen al op 2-1 te krijgen. Aruba voerde daarna de spanning weer op en het was aanvaller David Abdul die enkele minuten voor het eind van de officiële speeltijd Aruba bijna naar 3-0 schoot.

Hij schoot op de lat. Tevin Slater van St. Vincent maakte de wedstrijd daarna af met hun enige, doch beslissende doelpunt.