• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Aruba in de ban van Internationaal Ambitieus

Van 24 tot en met 26 september 2018 waren de co-founders Silvino en Pascal op Aruba ter gelegenheid van de informatiebijeenkomst ‘Zakendoen met Suriname’ die zij daar organiseerden in samenwerking met de plaatselijke Kamer van Koophandel. Het event werd bezocht door 50 Arubaanse ondernemers, die interesse hadden in de mogelijkheden die Suriname hen kan bieden. Een prima gelegenheid om Aruba te verkennen. Welke ontdekkingen deden de heren?

In de aanloop naar het event leerden Silvino en Pascal het eiland en haar cultuur goed kennen. Tussen de voorbereiding door gingen zij op wandeltocht en verkenden ze het eiland per auto. Het viel de heren op dat ‘downtown’ of anders gezegd, het centrum van Aruba, een enorm exclusieve uitstraling had. Vooral ’s avonds kwam dat goed naar voren met de vele ‘spotlights’ en de mooie boulevard. De haven zag er strak uit en alles oogde netjes en goed georganiseerd.

Dag 1
Na te zijn geland op Curaçao vlogen we direct door naar Aruba in een propellervliegtuig. Dat was op zich al een unieke ervaring, aangezien je werkelijk alles voelt in zo een klein toestel. Het opstijgen, de schommelingen tijdens de vlucht, de verandering van richting en dan was er ook nog die landing waar we even stil van werden. De luchthaven zag er goed en strak georganiseerd uit, en na onze koffers naar ons verblijf te hebben gebracht, gingen we uit eten met een bijzondere gast.

Wie dan?
Deze gast was een man die van Nederland naar Suriname emigreerde om daar zijn pensioen te vieren, maar die uiteindelijk niet stil kon zitten. Hij begon met ondernemen en deed dat met succes. Na zijn deelname aan de handelsmissie naar Curaçao is Ruud Souverein (Suriname Candied Fruits) een bijzondere relatie van ons geworden. Dag 1 gingen we dus uit eten met Ruud en met nog een belangrijke jongeman.

Belangrijk
Dat we ons event op Aruba konden organiseren was te danken aan de vader van die belangrijke jongeman, de heer Ernst Mohamed, die president is van de Kamer van Koophandel. Nadat Silvino hem wist te strikken als spreker voor het congres in Suriname (14 en 15 november), raakten ze in gesprek over een event op Aruba. Echter, door zijn drukke programma kon hij zelf niet aanschuiven bij het diner, dus mocht zoonlief de honneurs voor hem waarnemen.

Dag 2
De volgende dag hadden we een afspraak staan bij de Vertegenwoordiging van Nederland op Aruba. We gingen in gesprek met Senior Beleidsmedewerker & Voorlichter Pim van Loon. Dat was een leerzaam moment waarin we veel over de Arubaanse cultuur hebben gehoord en hoe dat zich verhoudt tot het ondernemersklimaat. De uitwerkingen van deze meeting volgen in een apart artikel. Dag 2 stond verder in het teken van voorbereiden op het event van dag 3.

Dag 3
Na een korte nacht waarin er tot laat werd geoefend met de presentaties reden Silvino en Pascal richting de KvK. Onderweg stopten zij bij een plaatselijke Bruna om geschenkjes voor de sprekers te halen en om wat ontbijt te scoren. De gesprekken met de winkeliers gaven de heren een goede indruk van wat er bij de Arubaanse ondernemers allemaal speelde. Een van hen herkende de heren van de krant en zei ook interesse te hebben in Suriname. Een goed begin van dag 3!

Het event
Aangekomen bij de KvK werden we hartelijk ontvangen door directeur Velthuizen. Zij opende de bijeenkomst die druk bezocht werd, waarna president Mohamed kort het woord nam. Vervolgens mocht Pascal als moderator het event hosten en mocht Silvino als één van de sprekers de handelsmissie naar en het congres in Suriname promoten. Dit alles werd met flink wat enthousiasme ontvangen, wat ook beaamd werd door de directeur. Het event was geslaagd en smaakt naar meer.

Aruba
Met dit driedaagse bezoek deed Internationaal Ambitieus fysiek haar intrede op Aruba, maar dat zal het niet bij blijven. De weg is nu geopend en de missie van onze organisatie kan verder worden voortgezet. Tijdens het bezoek zijn er opnames gemaakt met de handcamera van Pascal. Deze amateurbeelden zijn terug te vinden op het ons Youtubekanaal. De foto’s van zowel het bezoek als het event staan op onze Facebookpagina.

Actie!
Check hier de homecamerafilmpjes van ons avontuur op Aruba!