• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

BeautyByGaby: ‘Ik vertrok naar Amerika om mijn droom waar te maken’

Mijn naam is Gabriëlla Westerlow, 24 jaar oud, moeder van een lieve zoon en ben al 5 jaar werkzaam in de beauty branche. Na succesvol een opleiding te hebben afgerond aan het IMKO ben ik dit jaar begonnen met mijn eigen bedrijf BeautyByGaby. Als beautystyliste droom ik er al jaren van om aanwezig te zijn op de BronnerBros Hairshow in Atlanta, de stad van hair and beauty. Een droom wordt nooit werkelijkheid als het geen doel is. Ik heb er hard voor moeten sparen, maar uiteindelijk heb ik het voor elkaar gekregen om mijn droom in augustus 2015 te verwezenlijken. Maar hoe?

Planning van BronnerBros Hairshow 

Voordat ik vertrok heb ik een planning gemaakt van de masterclasses die ik kon volgen op de beurs. Op de site kon je zien wie de masterclasses verzorgde en ook op welk tijdstip deze zouden plaatsvinden. Dat maakte het makkelijker om de rest van mijn reis te plannen. Want als je eenmaal in de Verenigde Staten bent wil je veel zien en doen zoals shoppen natuurlijk! In de drie dagen dat het evenement zou duren wilde ik van 5 bekende haarartiesten een masterclass volgen. Helaas werden deze op hetzelfde moment verzorgd op één na. Het was daardoor moeilijk om een keuze te maken, want het waren haarartiesten die ik al jaren met veel belangstelling volg. Uiteindelijk heb ik besloten om van 'the Razor Chick of Atlanta' een marketing & branding masterclass te volgen en een supplementair ticket daarvoor te kopen.

Ik dacht klaar te zijn, maar hierna volgde nog een moeilijke beslissing. Een andere favoriete artiest van mij, genaamd 'Beatfacehoney', zou op exact hetzelfde tijdstip en locatie een masterclass verzorgen. Zo eigenwijs als ik ben heb ik de organisatie gebeld met de vraag of één van de masterclasses verschoven kon worden, maar dat was helaas niet mogelijk. Na heel lang twijfelen heb ik toch het tweede kaartje gekocht ondanks ze prijzig waren. Want als ik iets in gedachten heb, dan krijg je dat er niet meer uit!

Vertrek richting de Verenigde Staten

11 augustus stapte ik met veel energie in het vliegtuig op weg naar de Verenigde Staten. Voor mij was het belangrijk om erachter te komen hoe gepassioneerd ik nog ben voor het vak en of ik kan meedraaien op het niveau. Eenmaal in Atlanta aangekomen werd ik opgehaald door mijn familie waar ik tijdens de reis ook verbleef. De eerste vijf dagen heb ik met hen doorgebracht en zij hebben mij ook heel goed opgevangen.

Droom kwam eindelijk uit

15 augustus was het eindelijk zo ver en met de auto vertrok ik richting het Georgia World Congress. Na het afhalen van mijn VIP pas mocht ik eindelijk deelnemen aan het evenement.
Ik kon mijn ogen niet geloven. Het was op Amerikaanse wijze groot opgezet en dat maakte mij ontzettend enthousiast. Ik dacht bij mezelf: 'eindelijk komt mijn droom na jaren uit!' Uiteindelijk heb ik van 10 tot 18 uur veel kunnen leren.

De volgende dag vertrok ik richting het Sheraton hotel. Mijn twee favoriete artiesten zouden op hetzelfde moment hun masterclass verzorgen, maar ik had nog geen keuze gemaakt over welke ik zou volgen. Toen ik aankwam in het hotel zag ik tot mijn verbazing dat de spreekzalen naast elkaar zaten. Zonder lang na te denken sprak ik één van de managers aan en legde hem mijn probleem uit. Toevallig wist hij mijn van mijn moeilijkheden en bood mij aan om bij beide masterclasses aanwezig te zijn zonder dat ik de volledige prijs hoefde te betalen. Mijn dag kon natuurlijk niet meer stuk!

17 augustus was de laatste dag van het evenement en heb ik een make up class gevolgd. Wederom heb ik veel kunen leren, maar natuurlijk ook kunnen netwerken met andere aanwezigen. ā€‹ā€‹

Wat heb je uiteindelijk van mijn droomreis naar de Verenigde Staten kunnen leren?

1. Sparen – Ik had een droom, wist hoeveel die zou kosten en had daar een spaardoel voor gemaakt
2. Neem risico's – Ik had geen idee of ik bij beide masterclasses aanwezig kon zijn, maar ik nam toch het risico
3. Leer van de beste – Ik ben naar Amerika vertrokken om van de beste te kunnen leren, zodat ik weet wat het niveau is en dat kan ontstijgen
4. Durf op mensen af te stappen – Omdat ik op de manager was afgestapt hoefde ik niet de volledige kaartprijs te betalen, maar heb ik toch beide masterclasses kunnen volgen
5. Jaag je dromen na – Hou het niet alleen bij een droom, maar maak die ook werkelijkheid door er een deadline aan te koppelen

Ik weet dat ik nog een lange weg heb te gaan, maar ik ben onderweg naar succes!