• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Beschrijf jezelf… in één woord

Woorden! Uitgesproken of geschreven, ze hebben invloed op ons leven. De woorden die we dagelijks gebruiken komen voort uit onze gedachten en creëren deel van onze realiteit. Het is daarom belangrijk bewust te kiezen welke woorden we gebruiken om een situatie of persoon te beschrijven, want die woorden beschrijven ook wat voor een persoon wij zijn. Rekening houdende met het voorgaande, stel ik je nu de vraag; met welk woord zou jij jezelf beschrijven?

Ik zal eerst mezelf een spiegel voorhouden. Het woord dat mij het best kan beschrijven is ‘onrustig’. Mijn woord zegt alles. Ik heb een heel druk schema en ik ben altijd op zoek naar meer kennis over alles en niets. Dus onrustig. Het moment dat we ons karakter met één woord kunnen beschrijven, zijn we een stap dichter bij zelfkennis. Je moet ook begrijpen dat sommige woorden niet bij elkaar passen. Niet in een zin, en ook niet in het leven. Het moment dat je twee mensen die, qua karakter, helemaal verschillen, zullen ze waarschijnlijk geen beste vrienden worden.

Vriendenkring
Kijk even in je eigen leven. Je zal wel snel ontdekken dat je vrienden heel veel met elkaar gemeen hebben. Er is één woord dat als een ‘rode draad’ door je vriendenkring heen gaat. Dat is niet erg, integendeel. Het helpt juist om een oplossing te vinden, want als er sprake is van spanning tussen jou en je vrienden, is één van jullie waarschijnlijk van ‘woord’ veranderd. Het is dan tijd om zonder hem of haar door te gaan. Maak je geen zorgen, ze voelen zelf aan dat het ‘woord’ jullie vriendschap niet meer toelaat.

 

Het is ook prachtig om te zien wanneer mensen elkaar ontmoeten en samen een volledige zin maken. Dit heb ik de afgelopen weken vaak zien gebeuren. Talentvolle mensen die geweldige kansen kregen omdat het woord dat hun karakter beschrijft, mensen aantrekt. Met dit in gedachten, schrik je er ook niet van dat bepaalde woorden mensen ook kan afschrikken en op een afstand kunnen houden. Logisch, het woord heeft leven. Deze woorden krijgen meer macht als ze uitgesproken worden. Vrouwen die eeuwig over mannen klagen, zullen waarschijnlijk steeds dezelfde soort mannen aantrekken. Deze komen om haar ‘zin’ af te ronden. Ze heeft een woord dat door andere woorden aangevuld moet worden. We willen allemaal een bevestiging van onze denkwijze. Zo blijft het woord voortbestaan.

Muziek

Dit heb ik niet zo lang geleden ontdekt. Positieve woorden zijn zo mooi en er kan zoveel mee gedaan worden. Wanneer de juiste woorden een zin vormen en op de juiste muzikale wijze te horen zijn, raakt het je ziel. Het verandert je, en, als je vaak naar zulke muziek luistert, zullen deze woorden deel van jou worden en, zal het ‘woord’, dat jou beschrijft, veranderen, of zich moeten aanpassen.

Karakter
Wat is jouw woord? Neem even de tijd om voor de spiegel te staan en een woord te kiezen om jezelf te beschrijven. Ben je er niet tevreden mee, kies dan een andere. Vergeet niet dat je het wel bewust moet doen, want het zal je karakter vormen, als je dat in elk geval wilt. Beschrijf hoe uniek en prachtig je bent. Kies bewust en de volgende keer als we elkaar ontmoeten zal ik je vragen wat jouw ‘woord’ is.