• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Bevrijdingsdag: ’een moment van verbroedering en verbinding’

Na gisteren stil te hebben gestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, wordt vandaag in Nederland Bevrijdingsdag gevierd. Een dag van verbroedering en feest met diverse optredens in het hele land. Waar dodenherdenking een moment van bezinning is, is Bevrijdingsdag een moment van verbinding. Waarom is verbinding iets moois?

Dodenherdenking is een moment van bezinning wat om die reden ook bevrijding kan brengen. Dat heb je kunnen lezen in het artikel van gisteren. Bij vrijheid hoort ook verbinding en verbroedering. Het feit dat het Nederlands een van de voertalen is in de overige acht IA-landen, heeft ook raakvlakken met Bevrijdingsdag. België en Suriname behoorden vroeger tot het Koninkrijk der Nederlanden en ook de Caribisch Nederlandse eilanden hebben een positie in het Rijk.

Verbinding
Met Nederland kom je dan op negen landen waarin de taal de verbindende factor is. Door het koloniale verleden en de slavernij ligt er ook wat sentiment en dat is begrijpelijk. Hoe belangrijk het ook is om het verleden te erkennen, je kan alleen vooruitgang boeken als je de focus legt op het positieve. Wij doen dat bijvoorbeeld door ondernemers op zakelijk gebied te verbinden. Waarom is dat zo interessant en wellicht ook noodzakelijk?

Noodzaak
Als je het inwonersaantal van de negen IA-landen bij elkaar optelt, kom je op een populatie van ruim 26,5 miljoen mensen. Dat aantal wordt zelfs 30 miljoen als je de Zuid-Afrikaanse populatie en de bevolking van Namibië meetelt. Dat is een vergroting van de zakelijke potentiële afzetmarkt en tevens een opening richting Afrika, het Caribisch gebied en Noord-Amerika. Waarom is de taal als verbindingsfactor zo belangrijk?

Samen sterk
Engels is wereldtaal nummer 1 en is als universele taal een makkelijke manier om verbinding te creëren met andere landen. Daarnaast is de verbinding tussen het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Australië en de voormalige Britse kolonies economisch gezien ontzettend krachtig. Met de Spaanse taal kan je ook een hele waslijst aan landen opnoemen, die vanwege de taal makkelijk verbinding kunnen leggen met elkaar. Zie je het belang van krachten bundelen?

Verbroedering
Is de taal voldoende voor verbroedering? Nee! Het is een eerste stap om connectie te maken met elkaar, maar cultureel zijn er nog verschillen te overbruggen. Ook daar is een oplossing voor: Wij organiseren handelsmissies naar Suriname, Curaçao en België. Tijdens deze missies zorgen wij ervoor dat de deelnemers kennis maken met zowel de cultuur als met het ondernemersklimaat in die landen. De taal plus kennis van de cultuur is de ultieme manier om verbroedering tot stand te brengen.

Actie!
Fijne Bevrijdingsdag namens Internationaal Ambititeus!