• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Bijbanen in de Horeca en Retail als recept voor succesvolle carrière

 

 

 

Eind vorig jaar waren we in gesprek met de Ramon Koffijberg, de directeur van CINEX, het investeringsinstituut van Curaçao. We bespraken naast de samenwerking ook projecten zoals carrièreplanning en loopbaanontwikkeling. ‘De bakermat voor mijn succesvolle carrière ligt in de horeca. Daar leer je alles wat je moet weten om succesvol te worden met je ambities’. Waarom zijn bijbanen in de horeca en in de retail het recept voor een succesvolle carrière?

Volgens Ramon leer je ontzettend veel in korte tijd als je een baan in de horeca hebt. Je leert met klanten om te gaan, je leert met geld werken, je leert met collega’s om te gaan, je leert over bedrijfsprocessen enzovoorts. Daarbij vormt het harde werken jou als persoon. Je wordt gedisciplineerd en creëert verantwoordelijkheidsgevoel. Een groot pakket aan waardevolle levenslessen die van onschatbare waarde zijn en dat allemaal in een kleine setting.

Horeca en Retail
Winkels en horecagelegenheden zijn er altijd geweest en zullen er ook altijd zijn. De ervaring die je opdoet als je een bijbaan hebt in die sectoren en meeneemt in je verdere carrière komt je altijd goed van pas. Bij moeilijke werksituaties, bij nieuwe klantgesprekken, bij de bedrijfsvoering, bij het managen van je team en ga zo maar door. Je kan willekeurig winkels en horecagelegenheden binnenstappen en open solliciteren, maar er zijn ook verborgen pareltjes…

Nederlandse Spoorwegen
De NS is een Nederlands Spoorwegbedrijf die al 175 jaar een maatschappelijke rol speelt in de vooruitgang van zowel Nederland als de reizigers. Voorheen een staatsbedrijf die inmiddels over een rijke historie beschikt. Naast transport en andere mobiliteitsstukken heeft de NS ook een bedrijfsonderdeel opgezet voor horeca –en retailformules. Daar is er altijd plek voor mensen die een bijbaan of parttime job zoeken, vooral in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.
 
Winkelformules
De winkels op de treinstations hebben een internationaal karakter vanwege de reissfeer. Vooral op de grote en drukke stations is dat het geval. Fijn om mensen dan iets aan te kunnen bieden. Er zijn winkels die worden uitgebaat zoals Albert Heijn To Go, HEMA, La Place en Starbucks, maar ook in eigen beheer ontwikkelde formules en franchise-formules zoals Kiosk, Smullers, Enoki en Shakies. Daarnaast zijn er ook drie formules die ik in dit artikel uitgebreider wil toelichten.

Julia’s
Een restaurantformule in Italiaanse stijl en producten, waar verse meeneem-pastamaaltijden verkocht worden. De maaltijden worden bereid in een open keuken. Er zijn ook andere Italiaanse producten verkrijgbaar, zoals Illy-koffie, belegde ciabatta's, saladegerechten en tiramisu. Voor alle vacatures van Julia’s klik je hier. Benieuwd naar het verhaal van een winkelmanager die vertelt over wat er achter de schermen gebeurt? Klik dan hier.

De Broodzaak
De Broodzaak verkoopt belegde en luxe broodjes en koek, koffie, thee, melk, sappen en frisdranken. Een winkel waarin je een gezamenlijk een teamprestatie neerzet een goede service geeft aan de reizigers van NS voor een optimale reisbeleving. De menselijke kant naast het technische van het vervoer. Voor alle vacatures van De Broodzaak klik je hier. Benieuwd naar het verhaal van een 1e Medewerker die vertelt over wat er achter de schermen gebeurt? Klik dan hier.

Railcatering
Als verkoper loop je door de trein met een rugtas en een bak waarin je koeken, repen, koffie/thee en andere hapjes en drankjes draagt om aan te bieden aan reizigers in de trein zelf. Een mooie functie waar je veel van het land ziet en ondertussen je saleskwaliteiten ontwikkelt. Voor alle vacatures van Railcatering klik je hier. Benieuwd naar het verhaal van een 1e Medewerker die vertelt over wat er achter de schermen gebeurt? Klik dan hier.

Gerelateerd: ‘dit is de beste bijbaan die ik ooit heb gehad’

Actie!
Als co-founder van Internationaal Ambitieus vind ik het belangrijk om ondernemende en ambitieuze mensen verder te helpen. Deze functies zijn interessant voor zowel studenten als ZZPers die naast hun business een flexibele bijbaan zoeken om mee te combineren. Steun je ons ook in deze missie?