• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Bouke Born: ‘Suriname heeft mij altijd aangetrokken!’

Van 13 tot en met 15 november organiseert Internationaal Ambitieus de derde handelsmissie naar Suriname, waarbij bedrijven worden uitgenodigd vanuit Aruba, Bonaire, Curaçao en Nederland om hun kansen en mogelijkheden te ontdekken. Eén van de ondernemers die zal deelnemen is Bouke Born. Wat voor bedrijf heeft hij en waar is hij naar op zoek tijdens de handelsmissie?

'Bouke Born, vader van 3 kinderen, getrouwd met Gissel en woonachtig op Curaçao. Ik reis veel en heb veel van de wereld gezien door mijn werk en persoonlijke interesse Curaçao is mijn thuis, daar voel ik mij echt relaxed. Koken is mijn hobby, naast dansen en heerlijk naar het strand gaan en gezellige familie dagen houden'.

Welke bedrijfsactiviteiten onderneemt u met uw onderneming?

'SMART Outsourcing and Business Consultancy levert consultancy en development diensten op het gebied van ERP (o.a. Microsoft Dynamics NAV en SAP), IPA (Intelligent Process Automation) en RPA (Robotic Process Automation), naast projectmanagement en coaching voor ieder automatisering project'.

 

Welke band heeft u met Suriname of wat verwacht u op Suriname te ontdekken?

'Ik ken erg veel mensen die uit Suriname komen, op Curaçao wonen veel Surinaamse mensen en ik heb veel vrienden en zelfs werknemers uit Suriname. Het heeft mij altijd aangetrokken, maar het is er nog nooit van gekomen om Suriname te bezoeken. In 2016 zou ik naar Suriname gaan voor Heineken, Parbo, om een project uit te voeren, maar dit is toen helaas afgelast. Nu had ik de kans en die heb ik aangegrepen. Eindelijk roti in Suriname eten!'.

Wat verwacht u te bereiken tijdens de handelsmissie en met wat voor soort bedrijven/instellingen/ondernemers wilt u het liefst in contact komen?
'Wij ondersteunen grotere bedrijven, internationals en overheden met onze diensten. Graag zou ik met Staatsolie, Mijnbedrijven, Overheidskantoren, Nutsbedrijven, Banken en Verzekeraars etc. in contact komen'.

Waar kunt u ondernemers bij helpen en heeft u eventueel een inspirerende boodschap waar u mee wilt afsluiten?

'Wij leveren een aanpak die resultaat gericht is, met oog voor het bestaande team. Dit houdt in dat wij naast de afgesproken harde deliverables ook werken aan acceptatie en kunde van het team van de klant'.

'Met onze Nederlandse achtergrond zijn wij erg direct en daardoor effectief, maar we hebben erg veel internationale ervaring en snappen hoe te werken in diverse culturen'.

 

'De laatste tijd is RPA (Robotic Process Automation) erg in trek. Wij hebben hier diverse projecten uitgevoerd, waarbij wij het motto hanteren: “Get the robot out of the human”. Dit houdt in dat wij zoeken naar goede ROI binnen de processen die wij aanpakken, maar ook zorgen voor acceptatie door het bestaande team. Simpelweg, wij robotiseren eerst het vervelende repetitieve werk weg om een goede enthousiaste sfeer te creëren voor de projecten, waarbij we met het bestaande team werken aan vergaande automatisering van de processen en uiteindelijk aan reductie van kosten en verhoogde productiviteit'.

 

'Waar ook ter wereld, door samen te werken bereik je de beste resultaten'.