• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Bryan Walker: ‘Het vinden van je persoonlijke motivatiebron is niet altijd even makkelijk’

Zijn 1e artikel verscheen gisteren op Internationaal Ambitieus. Hoog tijd voor een kennismaking en introductie van onze nieuwe schrijver Bryan Walker. Een ervaringsdeskundige pur sang met zijn 20 jaar ervaring als zelfstandig ondernemer. Zijn bedrijf heet ‘Online Coachcentrum’ waar Bryan experts koppelt aan mensen die hulp nodig hebben.  ‘Het doel is om coaching toegankelijker en betaalbaarder te maken voor een breder publiek’. Maak je op voor coachingsartikelen!

Bryan heeft nooit de ambitie gehad om voor een baas te werken. Tijdens het laatste jaar van zijn studie HTS Elektrotechniek kreeg hij het al benauwd bij de gedachte, dat hij zijn capaciteiten beschikbaar zou stellen aan een of ander bedrijf en daar dan een maandelijkse beloning voor zou krijgen. ‘Mijn ideaal was om drie dagen per week te werken om 4 dagen dingen te doen die ik leuk vond’. Dit verklaart waarom Bryan al 20 jaar zelfstandig ondernemer is. Hij is vele leuke en minder leuke ervaringen rijker en nog meer illusies armer. Een man met veel kennis.

Online Coachcentrum
Als ondernemer is hij direct of indirect 7 dagen per week bezig met zijn organisatie, welke hij twee jaar geleden samen met zijn zakenpartner Mandy van ’t Sant heeft opgezet. Via de site, en binnenkort ook middels een app, kunnen mensen contact maken met hun persoonlijke online coach. Hun klanten zijn over het algemeen mensen die het gevoel hebben ergens tegenaan te lopen en er zelf niet meer uitkomen. Dit valt onder de aspecten waarbij je jezelf niet kunt helpen en waar een online coach uitkomst kan bieden.

Passie en zelfreflectie
Bryan heeft zich ook laten coachen in het vinden van zijn eigen talent en vond het bijzonder om gedurende dat traject tot de conclusie te komen dat hij zijn talenten en kwaliteiten niet kende. Hij moest ze erkennen en zijn coach heeft hem daarbij geholpen. Vervolgens ging alles in een stroomversnelling. Door zijn inlevingsvermogen kon Bryan zich goed verplaatsen in mensen die zich ook afvroegen ‘Wat kan ik nu echt goed, of wat zijn mijn talenten?’ besloot hij een bureau voor talentontwikkeling op te richten. Vanuit dat bedrijf ontwikkelde hij methodieken en concepten om mensen te helpen of begeleiden bij het ontdekken en inzetten van hun capaciteiten.

Opstart
Bryan wilde niet voor een baas werken, maar hij had indertijd geen enkel idee van wat voor soort bedrijf hij zou gaan opstarten. Bovendien had hij toen ook een aantal (typische)  beperkende gedachten en overtuigingen: ‘Ik ben te jong, te onervaren, te onwetend, te allochtoon, etc.’ om een bedrijf op te zetten.  Hetgeen hem het meest energie gekost heeft, was het vinden van datgene wat hij echt leuk of interessant vond om mee te gaan ondernemen. Na een periode als ICT freelancer te hebben gewerkt, kwam hij er achter dat veel geld verdienen niet zijn motivator was. ‘Mijn sleutel tot succesvol ondernemen zat hem meer in het vinden van een manier waarbij ik mijn talenten kon gebruiken’.  

Het meest succesvolle concept
Een methodiek om studiesucces van studenten te verhogen. ‘Er is heel veel uitval in het onderwijs. Studenten starten vaak een studie vanuit oppervlakkige drijfveren en onvoldoende zelfkennis, waardoor ze niet gemotiveerd blijven en voortijdig met hun studie stoppen of een andere studiekeuze maken’. Dit probleem speelt niet alleen in Nederland. Bryan heeft vanaf 2004 verschillende Hogescholen en Universiteiten in Nederland, België, Curaçao en Suriname, zowel studenten als docenten mogen trainen en begeleiden in deze methode. Als trainer-coach kun je alleen mensen helpen als je ook fysiek aanwezig bent. Mede daardoor ontstond het idee voor het ‘ Online coachcentrum’.

‘Circle of life’
Het vinden van je ‘blinde vlek’ en daar een concreet doel van te maken is niet vanzelfsprekend. Om mensen daar enigszins bij te helpen hebben we op de website 18 verschillende onderwerpen beschreven waarbij men gecoacht kan worden. We bieden mensen ook de gelegenheid een gratis probeersessie te boeken met als resultaat een gespreksverslag, waar ze wellicht al voldoende aan hebben. Hoewel we samenwerken met andere ervaren coaches, coach ik zelf ook nog. Dat zal ik ook altijd blijven doen, want ik krijg veel energie en voldoening zodra klanten aangeven dat ze zich geholpen voelen. ‘Ik help mensen dus door te doen wat ik leuk vind met waar ik goed in ben en verdien daar ook nog een aardig broodje pom, pastei of kaas mee. Zo is de cirkel weer rond!’.

Gerelateerd: Je huidige situatie veranderen? Neem  dan de volgende 3 stappen.