• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Calvin Ceder: ‘de inspirator die voor rechtvaardigheid staat’

Bron: The Other Calendar

Het is weer het begin van een nieuwe maand en zoals aangegeven staan we dit jaar iedere maand weer even stil bij een inspirator uit ‘The Other Calendar’ van onze IA-schrijver Emmanuel Agyekum. Deze maand is het de beurt aan Calvin Ceder. De man die de wet wil veranderen zonder dat hij advocaat hoeft te zijn. Een mooi verhaal over de man die vanuit een sterk verlangen besloot werk te maken van zijn droom. Hoe?

Vorige week verscheen het interview met zijn neef Don Ceder op het platform en dat artikel ging bijna viraal. In dit artikel werken we toe naar het interview dat Calvin had met The Other Calendar (TOC). Calvin heeft ook een verhaal dat haast wel moet raken. Zijn uitgebreide verhaal kan je lezen op de website van TOC (zie link onderaan dit artikel), terwijl wij meer de nadruk leggen op zijn ambitie, drive en internationale visie.

Wat doet Calvin?
Hij is eigenaar van een juristenkantoor, maar omschrijft zichzelf liever als iemand die doet wat hem leuk lijkt en waar hij voor staat. Calvin streeft naar vrijheid en onafhankelijkheid. Enerzijds omdat hij vaak te maken heeft gehad met de situatie dat hij als laatste in het bedrijf stapte en er daarom als eerste weer uit moest. Tegelijkertijd had hij het idee dat hij niet onder deed voor mensen in hogere posities, maar dat er teveel in kaders wordt gedacht. Het nadeel daarvan, legt Calvin uit, was dat zijn kwaliteiten nergens tot uiting kwamen of volledig werden benut. Met zijn eigen organisatie wil hij anderen een plek geven zodat ze hun competenties tot uiting kunnen laten komen. Je bent pas vrij als je geen belemmeringen ondervindt. Daarom is Calvin liever een leider dan een volger.

Waarom?
Kort samengevat komt het erop neer dat Calvin iemand is die voldoening haalt uit het helpen van anderen. Het is zijn oma die hem stimuleert om te gaan voor wat hem drijft en wat hij wil. Hij ziet het dan ook als eerbetoon aan zijn grootouders die vanuit Suriname naar Nederland emigreerden voor een beter bestaan. Om zijn grootouders trots te maken ging hij ervoor. Het was echter een kwestie van timing om een juristenkantoor op te zetten. Vanwege de malafide incassobureaus werd de wetgeving op dat moment veranderd. Een idee was geboren!

Hard werken of slim werken?
Een ander mooie insteek van Calvin is dat hij vindt dat mensen van buitenlandse afkomst moeten afstappen van de mentaliteit twee keer harder te moeten werken. Iets dat ouders meegeven aan de kinderen in de opvoeding, maar onbewust zich niet realiseren dat ze de maatstaf hoger leggen om minimaal hetzelfde te bereiken. Twee keer zo hard werken voor hetzelfde resultaat is geen kwestie van slim werken. Wees creatief.

Internationale focus en ambitie
Calvin zegt dat mensen die uit het buitenland komen automatisch tweetalig zijn opgevoed. Vanuit hun cultuur hebben ze al internationale betrekkingen en inzichten. Dat maakt men tot een internationaal burger, wiens netwerk groter is, en wiens visies en contacten anders zijn. Het is aan te raden daar gebruik van te maken. Dat geldt ook voor het doorbreken van de mate waarin onderwijsinstellingen studenten leert denken en werken vanuit een werknemershouding. Calvin vindt dat er meer kansen gecreëerd kunnen worden voor professionals en samenleving door studenten ondernemersvaardigheden te leren. Dit komt de flexibiliteit ten goede.

 

Actie!
Ben je nu nog meer geïnteresseerd geraakt in het interview met Calvin? Klik dan hier voor het interview.