• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Carla Balentina-Martina: ‘De vorige handelsmissie naar Suriname smaakt naar meer!’

Feature Image

‘Mijn naam is Carla Balentina-Martina, ik ben gehuwd en heb twee volwassen jongens, die beiden hun eigen gezin hebben. Als HR professional heb ik in mijn carriĆØre diverse managementfuncties bekleed op het gebied van HRM en Organisatieontwikkeling. Ik houd ontzettend veel van reizen en andere landen en culturen te leren kennen. Daarnaast heb ik altijd de ambitie gehad om mijn werk, op de een of andere manier, te combineren met reizen of het reizen te integreren in mijn werk.

Welke bedrijfsactiviteiten onderneemt u met uw onderneming?
‘Ik heb mijn Consultancybedrijf Avantean B.V. in 2012 opgericht en ik richt me nu voornamelijk op het helpen veranderen van mensen. Al vrij snel na de oprichting van mijn bedrijf ontdekte ik dat ik mijn cliĆ«nten beter kan helpen met hun problemen en uitdagingen, als ik hen eerst help om hun zelfbewustzijn- ofwel hun eigen interne kracht, te ontdekken- te ontwikkelen en deze te gebruiken. Zij zijn dan in staat om, met enige begeleiding, creatieve oplossingen als het ware uit hun mouwen te schudden. Naast bedrijven help ik ook individuele personen en entrepreneurs te ontdekken wat ze werkelijk willen in het leven en ook om dat te bereiken. Ik heb de transitie van consultant naar coach niet zomaar gedaan. Ik heb de afgelopen jaren ontzettend veel in mezelf geĆÆnvesteerd totdat ik er zeker van was dat ik mensen werkelijk kan helpen om te veranderen’.

Welke band heeft u met Suriname of wat verwacht u op Suriname te ontdekken?
‘Ik denk dat iedereen op CuraƧao wel Ć©Ć©n of meerdere Surinaamse kennissen heeft. Op school hadden wij vroeger veel Surinaamse leerkrachten. Ik heb Surinaamse collegaā€™s, klanten en buren. Ik was altijd benieuwd hoe het land eruitzag, totdat ik in 2018 Suriname voor het eerst heb bezocht tijdens de vorige handelsmissie van Internationaal Ambitieus. Toen heb ik contacten gelegd en onderhouden. Het is nu dus de tweede keer dat ik Suriname bezoek. Ik denk dat ik de Surinaamse gemeenschap een ondienst aandoe, als ik het land niet bezoek en hen help met mijn waardevolle diensten’.

Wat verwacht u te bereiken tijdens de handelsmissie en met wat voor soort bedrijven/ondernemers wilt u het liefst in contact komen?
‘Ik verwacht contacten te leggen met bedrijven die potentiĆ«le klanten voor mij kunnen zijn. Behalve de bedrijven verwacht ik ook in contact te komen met het volk en hen te laten zien en laten begrijpen dat persoonlijke groei voor iedereen is weggelegd’.

Waar kunt u ondernemers bij helpen en heeft u eventueel een inspirerende boodschap waar u mee wilt afsluiten?
ā€˜’Our crown has been bought and paid for. All you have to do is put it on your head (James Baldwin)ā€. Wij hebben allen een bijzonder geschenk gekregen van God (of het Universum of hoe je het wilt noemen) om te groeien en succesvol te zijn. Wij moeten deze weten te ontdekken, te erkennen en gebruik vanĀ  maken. Als Transformational Coach help ik bedrijven, entrepreneurs en individuele personen bij het realiseren van hun doelen. Ik bied online en live programmaā€™s aan in diverse vormen, die anderen helpt om te veranderen en te groeien. Denk daarbij aan workshops, masterclasses, mastermindsessies, groepscoaching, persoonlijk coaching en persoonlijke attitude assessments.