• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Charley Wong: ‘Aziatische investeerders aantrekken naar Curaçao’

Van 24 tot en met 26 november 2019 organiseert Internationaal Ambitieus de zevende handelsmissie naar Curaçao voor bedrijven uit Aruba, Bonaire, België, Suriname en Nederland.

Eén van de personen die zal deelnemen is Charley Wong. Wat is zijn motivatie om met Internationaal Ambitieus mee te reizen naar Curaçao?
 

'‘Ik ben Charley Wong, 34 jaar, geboren en opgegroeid in tropisch Suriname. Ben vader van een jongen en een meisje. Ik houd van lekker eten en vooral verschillende soorten culturele keukens zijn altijd mijn uitdagingen geweest. Verder doe ik graag aan sport, zoals basketbal en zwemmen, en zodra ik de ruimte heb ben ik vooral thuis bezig. Ik lees veel over de actualiteiten, zowel lokaal als internationaal, om niet achter te blijven van de recente ontwikkelingen.''

Chinese zakenlieden uit Suriname en China

''Als beëdigd vertaler in de Nederlandse en Chinese taal sinds 2012, kom ik dagelijks in contact met nieuwe ondernemers, waarbij vooral met Chinese zakenlieden uit Suriname en China, die graag een commerciële band willen opbouwen.''

''Mijn expertise is behalve het doen van mondelinge en schriftelijke vertalingen, vooral het geven van juridisch advies en onderhandelen bij notariële overdrachten van onroerend goed. Verder kom ik in contact met zowel lokale als internationale investeerders, die graag hun zaken willen uitbreiden. Door mijn jarenlange ervaring en door een goede indruk achter te laten bij de gemeenschap, heb ik een hele goede band en vertrouwensrelatie kunnen opbouwen van zelfstandig ondernemers tot multinationals.''

Buitenlandse investeerders aantrekken

''In het jaar 2020 ben ik van plan om mijn expertise en carrière uit te breiden om buitenlandse investeerders aan te trekken naar het Caribisch gebied waaronder Curaçao. Ik heb namelijk interesse in de import en export van kwalitatief gebotteld drinkwater en andere tropisch voedselproducten, top kwaliteit (high finishing) meubels vervaardigd uit puur Surinaams hout en geavanceerde beveiligingscamerasystemen tot water- en elektriciteitsprojecten.''

''Ook is de toeristische sector zeker niet weg te denken, zoals het verbeteren van transportmiddelen tussen de eilanden, investeren in onroerend goed, maar ook nieuwe toeristische attracties die Curaçao tot ontwikkeling zullen brengen. Ik werk vooral samen met investeerders uit Azië, waaronder China, en de buurlanden die met het Caribisch gebied willen verbinden. Curaçao is altijd mijn favoriete plek geweest, vanwege de rijke natuur en het ontspanningsgevoel dat ik ervaar als ik op het eiland ben. Dit is één van de redenen waarom ik als eerste voor dit eiland heb gekozen om mijn carrière buiten Suriname uit te breiden.''

Nieuwe uitdagingen aangaan

''Tijdens de handelsmissie wil ik vooral van gedachten wisselen welke zeker ten goede komt voor ieder ondernemer, waarbij wij van elkaar mogen leren en de handel naar een hoger niveau kunnen tillen. Ik wil vooral in contact komen met importeurs, exporteurs, distributiebedrijven, touroperators om te kijken wat vooral noodzakelijk is om de toeristische sector uit te breiden, appartementen, het hotelwezen en nutsvoorzieningsbedrijven voor elektriciteits- en watervoorziening. Ik wil vooral de jonge ondernemers motiveren om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Je kan pas echt vooruitgaan als je continue in beweging bent en met anderen kan samenwerken.

 

 

Mijn boodschap: Zit niet op één plek maar sta open voor alle mogelijke uitdagingen die kunnen bijdragen aan jou bedrijf en persoonlijke ontwikkeling!’.