• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Cherish Rose: ‘dit geweldige gevoel wil ik delen met andere single moeders!’

Als alleenstaande moeder hervond ze onlangs de kracht in zichzelf en sindsdien staat ze zelfverzekerd in het leven. Niet lang geleden liep Cherish zichzelf voorbij wegens gebrek aan tijd en structuur. Ze werd een chagrijnige moeder, die ook nog eens matig presteerde op het werk en bij haar studie. Cherish gooide het roer om en begon haar bedrijf ‘Koester de kracht in jezelf’ om andere alleenstaande moeders te helpen. Hoe heeft ze dit voor elkaar gekregen?

‘Sinds kort ben ik gestart met ‘Koester de kracht in jezelf’. Door middel van workshops en/of één-op-één-begeleiding wil ik mensen helpen hun kracht te hervinden op het gebied van tijd, geld, werk, zelfliefde en de omgang met hunkinderen’. Ze heeft het er maar druk mee. Naast haar bedrijf werkt ze als HR-professional en adviseert ze leidinggevenden over zaken op het gebied van Werving & Selectie en arbeidsrecht. ‘Ook ondersteun ik medewerkers als zij tegen zaken aanlopen en bied ik ze een luisterend oor’. Een gewaagde stap om naast een drukke baan en het moederschap te beginnen met een bedrijf. Waarom maakte Cherish deze keuze?

 

Het waarom
‘Van kleins af aan wilde ik al mensen helpen. Op welke manier wist ik toen nog niet. Toen ik zelf alleenstaande moeder werd, liep ik tegen zoveel problemen aan en nergens kon ik oplossingen of gelijkgestemden vinden. Ik werd onzeker, had nooit tijd voor de dingen die er echt toe deden, had geen structuur en raakte mezelf kwijt. Ik ben met mezelf aan de slag gegaan en heb mijn kracht hervonden. Dit voelt zo geweldig, dit gevoel wil ik delen met andere single moeders’. Als professional heeft ze dan al ruim acht jaar ervaring op het gebied van HR. Naast haar ambitie heeft ze ook affiniteit met het internationale gezien haar twee jaar als stewardess. ‘Ik heb toen veel mensenkennis opgedaan en kwam er ook achter dat mensen in verschillende landen vaak tegen dezelfde soort knelpunten aanlopen’.

 

Focus
Met haar bedrijf richtte Cherish zich in eerste instantie op ‘single moms’. Toen ze de mensen in haar omgeving vertelde over ‘Koester de kracht in jezelf’, gaven zij aan dat zij tegen dezelfde knelpunten aanliepen waar Cherish zelf ook tegen aan liep. ‘Dus niet alleen single moeders, maar moeders in het algemeen. Zelfs vaders lopen tegen dezelfde problemen aan. Vandaar dat ik mijn doelgroep heb uitgebreid naar iedereen die tegen knelpunten aanloopt op de vijf thema’s die ik behandel’.

 

Tegen welk probleem ben je aangelopen?
‘Als single moeder wordt er ontzettend veel van je verwacht. Dat is ook niet zo gek, want wat je normaal gesproken met zijn tweeën doet, doe je nu alleen. Ik zorgde voor mijn kinderen en probeerde de best mogelijke moeder te zijn. Ik werkte en daarnaast studeerde ik omdat ik het heel belangrijk vind dat je jezelf blijft ontwikkelen. Ook deed ik af en toe vrijwilligerswerk bij een stichting die zich inzet voor alleenstaande moeders, omdat ik mij wilde verbinden met gelijkgestemden. Ondanks de hoge eisen die ik aan mezelf stelde, kwam ik altijd tijd tekort om mijn dromen na te jagen. Ik kon financieel nauwelijks rondkomen, kon mijn werk moeilijk combineren met mijn privéleven, was onzeker en chagrijnig naar mijn kinderen toe. Uiteindelijk stortte ik compleet in door de hoge eisen die ik aan mezelf stelde’.

 

Hoe heb je het opgelost?
‘Door middel van een coach heb ik mezelf teruggevonden. Ik heb mezelf geaccepteerd, eerst als vrouw, daarna pas als moeder. Ik ben aan de slag gegaan met een tijdsplanning waardoor ik tijd overhield voor mijn dromen, zoals mijn eigen bedrijf. Ik heb mijn financiële situatie in kaart gebracht, waardoor ik het voor elkaar kreeg om elke maand gewoon rond te komen en ruimte over te houden om te sparen. Hierdoor kreeg ik ook een betere balans op het gebied van werk en privé’.

 

Actie!
Na het interview was Cherish zo enthousiast dat ze besloot om ook voor Internationaal Ambitieus te gaan schrijven. In de loop van deze week verschijnt haar eerste artikel online. Ze zal daarin dieper ingaan op de problemen waar ze tegenaan liep en waarom ze mensen wil helpen de knelpunten in hun leven op het gebied van tijd, geld, werk, zelfliefde en de omgang met je kinderen op te pakken, zodat ze meer vreugde kunnen halen uit de dingen die ze doen en de kracht in zichzelf kunnen koesteren