• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Cor Denneman; succesvolle ondernemer met groene visie; 3

Hoe Cor Denneman begon…

 

Hoe ben je begonnen in het bedrijfsleven?

Cor: “Na een HBS-B-opleiding aan het St. Bonifatius-Lyceum in Utrecht werden de fundamenten voor mijn verdere loopbaan als werknemer en vanaf 1985 als ondernemer feitelijk gelegd in het Kasteel van Breda op de Koninklijke Militaire Academie. De overeenkomsten tussen oorlogvoeren & vredestichten enerzijds en marketing & verkoop anderzijds bleken in de keiharde praktijk trouwens veel groter dan de verschillen. Vandaar op het juiste momentum een carrière-wissel naar de Nederlandse Wapen- en Munitiefabriek De Kruithoorn in ‘s-Hertogenbosch, alwaar ik als militair transportofficier aan de vrachtwagenbak en treinwagon kwam. Ook alle 14 ondergrondse munitiebunkers vielen toen onder mijn commando. Als Deputy Contract Administrator droeg ik al op relatief zeer jonge leeftijd medeverantwoordelijkheid voor het uitrollen van munitie- en wapencontracten met velerlei NATO-landen. Feitelijk bleek ik toen al voorbestemd voor een meer internationale loopbaan. Zo ook mijn latere functies in het bedrijfsleven in loondienst in zowel de financiële wereld als in de meer groene wereld van bosbouw en houtverwerking. Met name in het bosbouw- & houtconcern Fetim-Bekol in de Amsterdamse houthavens. Met als drie kerncompetenties: marketing, communicatie & commercie.

 

 

Op 25-jarige leeftijd werd mij gevraagd om ‘Geschäftsführer’ te worden in mijn Duitse moederland. Met groot genoegen heb ik mij in deze reisrijke periode sterk gemaakt voor het uitbouwen van een distributienetwerk op het gebied van houten en stalen trappen. Na Duitsland kwamen overigens ook andere Europese landen aan de beurt. Met name België en Frankrijk. Tussentijds ben ik ook in loondienst actief geweest op holdingniveau in de glorietijd van Euro-Fashions met een 17-tal mode- & sportmerken. Zoals Arrow, DiMaggio, Ellesse, King, McGregor & Ralph Lauren Polo. Ja zelfs Cruyff Sports, waardoor ik 3 jaar met veel passie en plezier heb kunnen samenwerken met Johan Cruijff, de bijzondere nummer 14. Bovenal was Johan een bijzonder mens, vooral in de meer persoonlijke omgang. Ook vermeldenswaardig is wellicht de vruchtbare modemarketing-alliantie met Oger Lusink, toen nog kroonprins van The Society Shop en later vooral doorgebroken met diens eigen illustere merk ‘OGER since 1948’…” 

 

Hoe ben je begonnen als ondernemer?

“Tijdens de zeer leerrijke en uitdagende mode- en sportperiode werd mijn ondernemende geest gaandeweg meer en meer gevoed. In 1985 waagde ik de stap naar het daadwerkelijk ondernemerschap. Dit door -vanuit een eigen daartoe opgerichte holding en naast andere werkzaamheden- op interim-basis Algemeen Directeur te worden van een nogal spraakmakend Amsterdams reclamebureau, genaamd Prad/NPP. Met vooral focus op ‘business-to-business’ & ‘direct marketing’. Met illustere klanten als ABN Bank, Philips, IBM en Mercedes-Benz.

Een interim manager heeft echter bij dezelfde organisatie noch een verleden, noch een toekomst, doch wel een heden. Hetgeen een jaar later geleid heeft tot de oprichting van een eigen tweede toko: TOPAZ, Marketingwise Communications bv. Waarbij wij ons vanaf het prille begin sterk maakten voor nieuwe fenomenen zoals met name ‘Marketing Management ad-interim’ en ‘Marketingwise Resultancy’. Met de toen nog Amerikaanse pennenfabrikant Parker Pen als ‘launching customer’. Gegeven mijn militaire achtergrond en verdere groeiproces is het wellicht niet verwonderlijk dat anno 1986 als marketingthema werd gelanceerd: ‘The pen is mightier than the sword and some pens are mighter than the others.’  Overigens is mijn toko TOPAZ, zelfs na 30 kleurrijke jaren, nog steeds actief, zij het sinds 2014 na mijn 'pensionering’ vanuit Saint-Hubert in de Belgische Ardennen…”