• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Creatief ondernemen op Curaçao, make it happen!

Hoewel ik zelf met veel plezier als kinderpsycholoog fulltime werkzaam ben, sluit ik mijn ogen niet voor alle mogelijkheden die Curaçao te bieden heeft aan ondernemers. Curaçao is een prachtig eiland, dat ondanks de grote stappen die er op vele vlakken al gezet worden, nog veel kansen te bieden heeft om te ondernemen.

 

Tegenwoordig worden er al vele producten en diensten aangeboden, maar 'out of the box' denken gebeurt nog niet altijd. Op dit moment heb ik zelf ook geen tijd en ruimte om grootse plannen uit te voeren, waardoor ik vaak brainstorm en ideeën uitwissel met mijn vriend of vriendinnen. Een leuke tijdsbesteding, helemaal als je er daadwerkelijk iets mee kan doen. Grote kansen pakken is voor mij nu niet weggelegd, aangezien ik ook veel energie wil blijven steken in het vak wat ik geleerd heb. Maar hier en daar kan ik er hobbymatig iets leuks bij kan doen. Naast mijn baan, wil ik mij graag meer bezighouden met fotograferen en schrijven.

 

Een uit de hand gelopen hobby

In Nederland was ik naast mijn studie al begonnen met iets leuks voor mezelf. Ik had een kleine studio met de benodigde materialen, maar ook buiten fotografeerde ik met veel plezier. Eigenlijk kan ik wel stellen dat het een uit de hand gelopen hobby is. Wat begon met af en toe modellen vragen om voor me te poseren voor mijn eigen plezier en ervaring, groeide al snel uit tot een klein bedrijfje waarbij de aanvragen zonder veel moeite binnen kwamen. Naast de nodige mond-op-mond reclame, was dat ook te danken aan social media waar ik te vinden ben onder de naam Simone Sanders Photography (al is mezelf verkopen niet mijn sterkste punt, ik heb geleerd dat ik nu mag zeggen: ‘schroomt u niet om een kijkje te nemen’).

 

Op Curaçao heb ik het fotograferen voortgezet. Vooral de eerste periode op Curaçao, toen ik nog geen vaste baan had, was ik geregeld op een mooie spot te vinden met mijn camera. Nu ik ook hier merk dat de aanvragen redelijk automatisch binnenkomen, ben ik aan het nadenken over mijn concept. Aangezien er vele fotografen zijn op Curaçao en daar zeer zeker goede tussen zitten die ik erg graag volg, denk ik dat het goed is te bedenken welk publiek je zelf graag voor je camera zou willen zien. Fotografie is op zichzelf staand geen gat in de markt, maar soms kan je met goede concepten wel vernieuwend zijn.

 

Puurheid vastleggen

Als ik mezelf zou mogen omschrijven dan ben ik geen type fotograaf die graag snel een paar doodgewone kiekjes schiet. Mijn doel is om degene die ik fotografeer in korte tijd wat beter te leren kennen. Voor mij gaat kwaliteit boven kwantiteit en staat 'puurheid' hoog in het vaandel. Wat ik bijvoorbeeld prachtig vind, zijn portretten die boekdelen spreken. Waar een verhaal achter zit. Met sprekende ogen. Vergeet het traditionele, want een geforceerde lach is niet hetgeen ik graag op de sensor vastleg. Eigenlijk wil ik wat ik zo leuk vind aan kinderen fotograferen – hun onbedwongen en pure karakter – vertalen naar het fotograferen van mensen, waarbij het speelse vaak al wat naar de achtergrond verdwenen is.

 

Het gaat mij om foto's met zeggingskracht, zonder al te veel trucjes. Hoewel dit wellicht wat diepzinnig klinkt, kan ik toch wel zeggen dat ik er naar streef om in portretten de kern van de persoonlijkheid aan het licht te laten komen. Gelukkig zijn er al veel mensen die hier ook iets voor voelen en mij complimenteren omdat zij het gevoel hebben zichzelf te kunnen zijn, ook voor de camera, wat soms best spannend en ongemakkelijk kan zijn. En dat vind ik toch wel een groot compliment. Hoe dan ook geloof ik dat ik nog veel kan leren en wil ik aan de slag gaan met het concept wat ik in gedachten heb. Hoewel dit vanaf het begin mijn streven al was, denk ik dat ik nog meer richting kan geven aan wie ik ben als fotograaf. Een duidelijker concept, zodat diegenen die op zoek zijn naar een fotograaf, zelf kunnen bepalen of het concept past bij wat zij zoeken. Hopelijk verschijnen er nog veel mensen voor mijn lens, die dit concept samen met mij meer tot leven zullen gaan wekken.

 

Zet de stap!

Behalve fotografie, zitten er nog veel leuke dingen in mijn hoofd waar ik leven in wil blazen. Zo wil ik starten aan een eigen blog, welke vanaf vandaag te vinden zal zijn onder de naam Dear Blognote op Facebook. Maar ook wil ik meer creatief aan de slag gaan met foto's. Hier kan ik nog niet teveel over zeggen, maar heel binnenkort komt hier meer duidelijkheid over op de Facebookpagina van Simone Sanders Photography. Als ik daarnaast naar mijn grootste ambities kijk, dan zou een afdeling Medische Psychologie in het nieuwe ziekenhuis op Curaçao ook geen gek idee zijn (plus hard nodig!). Al met al is het vooral erg leuk om bezig te zijn met het bedenken van concepten waar je op Curaçao jezelf echt nog mee kan onderscheiden van anderen. Probeer creatief te zijn, doorbreek vastgeroeste overtuigingen, kijk verder dan je neus lang is en vergeet niet dat schoonheid vaak te vinden is in eenvoud. Ik zou zeggen; zet die stap die je eigenlijk allang in gedachten had en laat je stoutste dromen uitkomen, want niks is onmogelijk zolang jij zelf erin gelooft!